Aanleg

Aubergines kweken in de moestuin of in een pot

Aubergines zijn erg lekker en smaakvol. Ze zijn heerlijk wanneer je ze grilt in een lekkere lasagne of pasta, of als blokjes in de wok. En het beste nieuws is: het kweken van aubergines is helemaal niet moeilijk. Dat kan zowel in pot als in de volle grond.

Aubergines kweken in een pot

Kweek je aubergines in een pot, kies dan zeker een pot die ruim genoeg is, zodat de wortels zich kunnen ontwikkelen. Dat is belangrijk, want wat onder de grond gebeurt qua wortelgroei, zie je boven de grond dubbel en dwars terug.

Een aubergine vraagt nogal wat van een potgrond. Zij wil een lekkere bodem met de juiste zuurtegraad en een goede zachtwerkende voeding en vitamines.

Kies voor DCM Potgrond Groenten & Kruiden, dan heb je gegarandeerd een grote opbrengst. Deze potgrond is specifiek samengesteld voor de behoeftes van aubergines met zeewierkalk, organische voeding tot 150 dagen en heel veel extra goede mineralen en sporenelementen.

Bijmesten doe je met DCM Meststof Groenten & Kruiden

Aubergines kweken in volle grond

Zorg ervoor dat je de aubergines voeding geeft met DCM Meststof Groenten & Kruiden. Deze zachtwerkende organische meststof geeft de planten continu de juiste voeding af naar de behoefte van de plant en vrucht.

Wist je dat?

De aubergine oorspronkelijk uit het land Myanmar komt. In het verre oosten is de plant dan ook duizenden jaren bekend. De naam stamt af van het woord 'vatinganah', wat in het sanskriet 'plant die winderigheid geneest' betekent. Het werd na een lange weg door de Fransen verbasterd tot aubergine.

Belangrijke aandachtspunten:

  • De aubergine heeft voldoende warmte, licht en ruimte nodig. Snoei daarom goed, er mogen maar een paar zijtakjes aan zitten.
  • Goed bestoven bloemen (de paarse) leveren grotere vruchten op.
  • Aubergines hebben best wat warmte nodig. Het is dan ook belangrijk ze op een zonnige plaats te zetten. Gebruik eventueel een kweekkas om de plant heen. Onder glas zijn de eerste aubergines eind juni al te oogsten. Buiten moet je iets langer wachten.

Voor meer info over een gezonde moestuin, lees ook: Je moestuin aanleggen van A tot Z: zo ga je te werk

Kort samengevat

Kies voor DCM Potgrond Groenten & Kruiden, dan heb je gegarandeerd een grote opbrengst. Deze potgrond is specifiek samengesteld voor de behoeftes van aubergines met zeewierkalk, organische voeding voor minimaal 100 dagen en heel veel extra goede mineralen en sporenelementen.

Zorg ervoor dat je de aubergines voeding geeft met DCM Meststof Groenten & Kruiden. Deze zachtwerkende organische meststof geeft de planten continu de juiste voeding af naar de behoefte van de plant en vrucht.

Aubergines hebben best wat warmte nodig. Het is dan ook belangrijk ze op een zonnige plaats te zetten. Gebruik eventueel een kweekkas om de plant heen. Onder glas zijn de eerste aubergines eind juni al te oogsten. Buiten moet je iets langer wachten.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster