Aanleg

Buxus planten in potten

Buxus is erg populair in onze tuinen. Buxusstruiken worden bovendien vaak in potten geplant om terrassen te verfraaien of om bepaalde accenten te leggen in de tuin. Omdat de exemplaren in potten aangewezen zijn op een beperkte hoeveelheid grond, is het erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de kwaliteit van de potgrond en de verdere verzorging.

Aangepaste potgrond en bijmesten op maat

Gebruik voor het in- en verpotten van uw buxus een voldoende grote pot met onderaan drainagegaten zodat het overtollige water gemakkelijk kan wegvloeien. Kies vervolgens een aangepaste potgrond. Niet alleen de bemesting maar vooral de structuur van de potgrond is daarbij van belang. Je buxus vraagt een kalkrijke, luchtige grond die voldoende waterhoudend is en tegelijk overtollig vocht snel draineert.

Dankzij zijn uitgekiende samenstelling en aangepaste zuurtegraad voldoet DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters aan alle eisen die je buxus stelt voor een goede en gezonde groei. De lavakorrels die aan deze potgrond toegevoegd zijn, zorgen voor een blijvende luchtige structuur. Bovendien bevat deze potgrond organische meststoffen die je buxus 100 dagen van alle noodzakelijke voedingselementen voorzien.

Hoe ga je te werk?

1

Gebruik een voldoende grote pot met onderaan drainagegaten en bedek de bodem van de pot met een laagje DCM Hydrokorrels. Deze geëxpandeerde kleikorrels verhogen het drainerend vermogen van de pot.

2

Maak de DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte voor de wortelkluit.

3

Zorg ervoor dat de wortelkluit van je buxus voldoende vochtig is en plaats de plant op de gewenste hoogte in de pot. Gaat het om een buxus die je verpot, verwijder dan eerst voorzichtig de oude potgrond en maak de wortels los.

4

Vul verder aan met de potgrond. Laat een gietrand van 2 cm.

5

Druk lichtjes aan en geef voldoende water. Strooi de pot eventueel af met DCM Hydrokorrels. Dat oogt niet enkel mooier maar voorkomt het snel uitdrogen van de potgrond en het opspatten van de potgrond tijdens het water geven.

Om te vermijden dat je buxus in pot allerlei gebreksverschijnselen gaat vertonen zoals algemene geelverkleuring, gele randjes aan het blad en een gestoorde groei, is het absoluut noodzakelijk dat je hem regelmatig voeding geeft. Planten in pot hebben immers slechts een beperkt volume grond en dus minder voedingsstoffen ter beschikking. kan je heel eenvoudig aan het gietwater toevoegen. Deze meststof bevat organische voedingsstoffen van natuurlijke oorsprong en is ideaal voor een rustige en compacte groei. Het evenwicht tussen stikstof en kalium zorgt tegelijkertijd voor een goede groei en sterke planten. Bovendien is deze meststof verrijkt met ijzer, een onmisbaar element voor diepgroene en glanzend gezonde buxusblaadjes.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster