Aanleg Onderhoud

De beste bodemverbeteraar voor je moestuin, met levende organismen

Een moestuinbodem die intensief of langdurig gebruikt wordt, raakt uitgeput. Het bodemleven neemt af, waardoor planten hun voeding niet goed meer kunnen opnemen en de wortelgroei onvoldoende gestimuleerd wordt. Ook in de tuinkas is dat een reëel gevaar.

Ontdek twee stappen waarmee je de voedingsgrond van groenten en fruit snel nieuw leven inblaast met de hulp een bodemverbeteraar met levende organismen. Daar pluk je binnenkort de heerlijke vruchten van!

Stap 1: Activeer de bodem

DCM Bodemactivator, een organische bodemverbeteraar met micro-organismen, voorkomt bodemmoeheid en blaast uitgeputte gronden nieuw leven in, zowel in de tuin als de tuinkas. Zo maak je je bodem weer helemaal klaar voor de aanplant.

Stap 2: Stimuleer het bodemleven met een bodemverbeteraar

Voor een goede ontwikkeling van het wortelgestel moet de bodem luchtig zijn en voldoende actief bodemleven bevatten. Verbeter de structuur van de bodem door er organisch materiaal aan toe te voegen. Werk jaarlijks DCM Vivimus® Groenten & Fruit in de toplaag van de bodem om de ideale wortelomgeving te creëren.

De specifieke samenstelling met gedroogde paardenmest en het hoog gehalte organisch materiaal zorgen voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen. Voor de planten betekent dit dat ze periodes van zware neerslag of aanhoudende droogte veel gemakkelijker kunnen trotseren. Bovendien bevat deze bodemverbeteraar extra zeewiermeel, een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voedingsbehoeften van de plant.

De kracht van levende micro-organismen

DCM Bodemactivator en DCM Vivimus® Groenten & Fruit dragen beide het Naturapy® inside label ”Bacillus sp. living micro-organisms”. Toevoeging van deze nuttige organismen aan producten die dit label dragen, resulteert in meer bodemleven en een betere opname van voedingselementen. Op die manier wordt er een groter worteloppervlak gevormd en ontstaat er een optimale plantengroei. Dit betekent een snellere opkomst, mooiere planten en een rijkere oogst van lekkere groenten en fruit!

Bacillus sp. living micro-organisms

  • meer bodemleven
  • betere opname van voedingselementen
  • groter worteloppervlak
  • optimale plantengroei

Lees ook: De bodem verbeteren voor je planten: essentieel of overbodig?

Voor meer info over een gezonde moestuin, lees ook: Je moestuin aanleggen van A tot Z: zo ga je te werk

Kort samengevat

Activeer de bodem met DCM Bodemactivator en stimuleer het bodemleven met een bodemverbeteraar zoals DCM Vivimus® Groenten & Fruit.

DCM Vivimus® Groenten & Fruit: de specifieke samenstelling met gedroogde paardenmest en hoog gehalte organisch materiaal, zorgen voor een humusrijke, luchtige grond met een groot waterhoudend vermogen.

De levende micro-organismen in de DCM-producten verrijken het bodemleven en stimuleren betere opname van voedingselementen. De planten krijgen een groter worteloppervlak, voor een optimale groei.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster