Onderhoud

De mooiste rozen staan in jouw tuin

Met de juiste verzorging zorg jij er namelijk voor dat je prachtige rozen hebt, hele hele tuinseizoen zonder ziektes of plagen. Kalken, voeding geven en de plant beschermen tegen bijvoorbeeld bladluizen zijn dan wel noodzaak. Maar dat kan harstikke gemakkelijk. Lees maar verder...

 

Kalk is essentieel

Voldoende kalk in de bodem is dan ook een absolute vereiste. Zonder kalk hebben de wortels van rozen het moeilijk om voedingsstoffen uit de bodem op te nemen. De optimale pH of zuurtegraad is een pH tussen 6,5 en 7,5. DCM Groen-Kalk® verhoogt op een veilige manier de pH van de bodem waardoor de aanwezige voedingselementen optimaal kunnen worden opgenomen.

Een uitgebalanceerde voeding

Rozenstruiken zijn dan ook grote eters, die je eigenlijk nooit te veel voedsel kunt geven. Wanneer je ze de juiste meststof geeft zie je eenwereld van verschil! DCM Meststof Rozen & Bloemen is een evenwichtige rozenvoeding met een lange werking, speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van uw rozenplanten te voldoen. Strooi deze meststof een eerste keer in het voorjaar. Bemest uw rozen dan nog een tweede keer na de eerste bloeiperiode. Zo hebben ze weer voldoende energie om tot in de herfst nieuwe knoppen te vormen. Op die manier geniet u een heelseizoen lang van een schitterende bloei.

Bladluizen voorkomen

Bladluizen zijn een veelvoorkomende plaag om rozenstruiken. Die wil je absoluut niet hebben. En chemische bestrijding in niet fijn voor de plant en de bodem. Voorkomen is dus zeker veel beter dan genezen. Dat doe je met . Dit vulkanisch gesteentemeel is een bron van sporenelementen en bevat veel silicium, die tezamen een bron van vitamines voor de plant vormen. Het blad wordt harder en zodoende onaantrekkelijk voor de bladluizen en andere schadelijke insecten en schimmels. Bovendien zorgt voor een fysische barrière die voorkomt dat bladluizen, schimmels en andere schadelijke insecten zich op de plant vestigen.

Verleng de bloei

Door de verwelkte bloemen steeds nauwgezet uit de struiken te verwijderen, kan u de bloei aanzienlijk verlengen. Verwelkte rozen wegsnijden doet u best boven het eerste vijftallig blad. Uit de knop in de oksel zal een nieuwe bloemstengel groeien. Op voorwaarde dat de struik voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in