Onderhoud

Herstel de kale plekken in je gazon snel en langdurig

Kale plekken kunnen een gazon behoorlijk ontsieren. Ze zijn vaak het gevolg van een strenge winter, een droge zomer of een te zware belasting van je grasmat. Een verticuteerbeurt laat soms ook haar sporen na, om nog maar te zwijgen van overenthousiaste huisdieren of ongewenste bezoekers zoals mollen. Herstel de kale plekken in je gazon, en voorkom dat ze worden ingenomen door mos of onkruid.

Hoe kale plekken herstellen?

1

Maai het gazon en maak de grond van de kale plekken indien nodig wat los.

2

Zaai DCM Graszaad Plus Herstel over de kale plek.

3

Dek af met DCM Vivimus® Gazon bodemverbeteraar.

4

Druk of rol lichtjes aan.

5

Begiet indien nodig en voorkom dat de grond tussen 2 gietbeurten uitdroogt.

Kwaliteitsproducten voor een spoedig herstel

Voor het herstellen van je gazon, gebruik je het beste een aangepast graszaadmengsel. DCM Graszaad Plus Herstel is samengesteld uit grassoorten die erg vlug kiemen en snel een dichte zode vormen. De fijne, maar toch sterke grastypes nestelen zich probleemloos en onopvallend in een bestaand sier-, speel- of sportgazon. De kale plekken kleuren in een mum van tijd weer groen en je gazon herwint zijn oorspronkelijke schoonheid.

DCM Graszaad Plus Herstel is ideaal voor het inzaaien van kale plekken, maar kan ook perfect gebruikt worden om een heel gazon mee door te zaaien, bijvoorbeeld na een verticuteerbeurt. Let er wel op dat je de verpakking goed schudt voor je met het mengsel aan de slag gaat. Op die manier worden de verschillende grassoorten goed gemengd en bekom je een optimaal resultaat.

Een ander, superhandig product dat je bij het herstellen van je beschadigde grasmat ongetwijfeld zeer goede diensten zal bewijzen is DCM Vivimus® Gazon. Met dit organisch bodemverbeterend middel kan je molshopen en andere oneffenheden in je gazon snel en eenvoudig uitvlakken.

Wanneer je bij het in- of doorzaaien het graszaad vervolgens mengt of afdekt met DCM Vivimus® Gazon, bevorder je niet alleen de kieming van de zaadjes, maar voorkom je bovendien dat ze wegwaaien of opgepikt worden door de vogels. Graszaad kiemt namelijk het best als het lichtjes afgedekt ligt.

Tip

Om te grote kleurverschillen tussen de bestaande grasmat en de nieuw ingezaaide zones te vermijden, zaai je het beste ook deels over het bestaande gazon.

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen, onderhouden en herstellen.

Kort samengevat

Voor het herstellen van je gazon, gebruik je het beste een aangepast graszaadmengsel. DCM Graszaad Plus Herstel is samengesteld uit grassoorten die erg vlug kiemen en snel een dichte zode vormen.

Met het organisch, bodemverbeterend middel DCM Vivimus® Gazon kan je molshopen en andere oneffenheden in je gazon snel en eenvoudig uitvlakken.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster