Onderhoud Behandelen

Last van buxusschimmel? Voorkom het op een natuurlijke manier

De buxusschimmel is een vervelende ziekte die je buxus behoorlijk kan aantasten. Er zijn 2 soorten taksterfte. Cylindrocladium of Calonectria sp. geven zwarte vlekken op het blad, waarna de aangetaste bladeren massaal afvallen. Bij Volutella gaan de bladeren bruin kleuren waarna ze verdorren. Aan de onderkant van elk blad kan je bleekroze schimmelsporen zien. Bij deze laatste ziekte blijft het blad verdord aan de plant hangen.

Je kan de weerbaarheid van je buxus tegen deze schimmels flink verhogen door de buxus preventief te behandelen met DCM Vitasilica® Lavameel . Dit vulkanisch gesteente in poedervorm, van natuurlijke oorsprong bevat veel kiezelzuur (silicium) en sporenelementen, die een bron van gezonde vitaminen zijn voor de buxus. Doordat je het over je buxus verstuift wordt het blad harder en stugger waardoor het minder vatbaar is voor schimmels. Bovendien droog je de kiemen van deze schimmels uit waardoor ze de plant moeilijk kunnen binnendringen.

Hoe?

Verstuif DCM Vitasilica® Lavameel over de bladeren van de buxus, het liefste om de 3 tot 4 weken. Zorg dat je de bladeren zo goed mogelijk raakt. Je kan dit met de hand doen, maar nog beter en eenvoudiger is het om een poederverstuiver zoals  DCM Poederverstuiver te gebruiken. Bestuif de buxus wanneer de bladeren wat vochtig zijn en op een windstille dag.

Mooi meegenomen…

DCM Vitasilica® Lavameel  heeft ook een schurend en uitdrogend effect op schadelijke insecten, die zich op je planten bevinden of willen nestelen. De insecten geraken verzwakt en zijn vatbaarder voor infecties.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster