DCM Castanea Coverchips is trendsetter bij de afdekmaterialen

DCM CASTANEA COVERCHIPS is een 100 % natuurlijk product afkomstig van houtsnippers van kastanjehout. Deze houtsnippers zijn ideaal geschikt als decoratieve en efficiënte bodembedekker. Een laagje DCM CASTANEA COVERCHIPS voorkomt onkruidgroei en beschermt de bodem tegen sterke temperatuurschommelingen zowel in de zomer als in de winter. Het zorgt er bovendien voor dat tijdens droogteperiodes er minder water verdampt en bij hevige regenbuien de ondergrond niet doornat wordt.

Door zijn hoge C/N verhouding van 250-350 verteren DCM CASTANEA COVERCHIPS zeer langzaam en blijven ze dus langer liggen dan bijvoorbeeld sierschors met een C/N van 150-230. Hierdoor is de levensduur van kastanjesnippers tweemaal langer dan van andere afdekmaterialen. Daarenboven heeft het een minder verzurende effect op de bodem dan schors en is het heel resistent tegen vochtigheid en verrotting. Omwille van die redenen wordt kastanjehout regelmatig aangewend als hekwerk en afsluitingen.

Door de natuurlijke vergrijzing wordt een mooie decoratieve afdekking bekomen die de planten nog beter tot uiting laat komen. En doordat ze dunner en vlakker zijn dan schors, is een dunnere laag (6 cm) al voldoende om de bodem te bedekken tegen onkruidgroei.

DCM CASTANEA COVERCHIPS worden op een duurzame manier verkregen door de verwerking van kastanjebomen voor de houtindustrie, zonder belasting van het bosbestand.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster