DCM ROBOT-MIX speciale meststof voor gazons met robotmaaier

DCM ontwikkelde een speciale meststof voor gazons met een robotmaaier of mulchmaaier: de DCM ROBOT-MIX gazonmeststof. Deze meststof zorgt voor een mooi groen gazon met minder mos en minder viltvorming, waardoor het gazon kan blijven ademen.

Bij het gebruik van een robot- of mulchmaaier wordt het gras op regelmatige tijdstippen fijn versnipperd en op het gazon verspreid. Deze maairesten worden door micro-organismen afgebroken en omgezet in voeding voor het gazon. Deze vrijgestelde voeding volstaat echter niet om het gazon in topconditie te houden. Er ontstaat ook sneller een verstikkende viltlaag door de fijne maairesten in de grasmat.

Samengestelde organisch-minerale meststof

DCM ROBOT-MIX is een samengestelde organisch-minerale meststof met kalk en bacteriën (NPK 8-3-18 + Ca + Mg + Fe). Door de combinatie van meststof en kalk wordt niet alleen het gazon gevoed, maar ontzuurt het ook de bodem lichtjes wat de opneembaarheid van voedingselementen verbetert.

Aanzienlijk minder vilt en mos

Daarnaast is in proeven bewezen (zie grafiek onderaan) dat bemesten met DCM ROBOT-MIX zorgt voor aanzienlijk minder vilt in de grasmat. Ook heeft deze meststof een indirecte werking tegen mos. Na een toepassing verkleurt het mos geleidelijk aan geel en kan het gemakkelijk verwijderd worden door uitkammen en verticuteren.

Het hoge kaliumgehalte zorgt bovendien voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen droogte, betreding en vorst. In een dicht gazon krijgen mos en onkruid ook minder kans om te groeien. Deze meststof bevat tenslotte magnesium en ijzer voor een frisgroene graskleur.

Unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY

De kleine MINIGRAN®-meststofkorreltjes zijn homogeen van samenstelling, stof-arm en 94 keer kleiner dan de klassieke meststofkorrel. Hierdoor vallen de micro-granules diep in het gras, en worden deze niet opgeraapt tijdens het maaien. Ook de werking van de verschillende voedingselementen verloopt beter. Bovendien zijn de MINIGRAN®-korreltjes makkelijk toepasbaar met alle strooi- en doseersystemen en verdelen ze perfect gelijkmatig voor een homogene groei en diepgroene graskleur.

Een bemesting met DCM ROBOT-MIX in het voorjaar, tijdens de zomer en in het najaar zorgt voor een optimaal resultaat. Met 25 kg DCM ROBOT-MIX kan je tot 500 m² bemesten.

 

Lees hier meer over onze unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster