DCM Xtra-MIX® 1 de meststof met extra lange gecontroleerde werking

DCM Xtra-MIX® 1 met NPK 16-3-8 is een unieke meststof die een combinatie van verschillende grondstoffen bevat, zowel van organische als minerale oorsprong, waardoor planten vanaf de start gedurende een periode van 4 tot 5 maanden continu en gelijkmatig gevoed worden.

  • Snelwerkende stikstof (ammonium + ureum) zorgt voor een groei-stimulans direct na het strooien.
  • De waaier aan organische voedingselementen, elk met hun eigen NPK en vrijstellingspatroon, zorgt voor een gelijkmatige en continue voeding van de planten gedurende een periode van 75 tot 100 dagen.
  • Extra toevoeging langwerkende minerale stikstof op basis van methyleenureum (ureumformaldehyde). Deze molecule is een complexe keten die door het bodemleven omgezet wordt tot plantopneembare voeding. Dit verlengt de werkingsduur tot 120 - 150 dagen.
DCM Xtra-Mix® 1

DCM Xtra-MIX® 1 is een meststof met MINIGRAN® TECHNOLOGY, een uniek microgranulatieproces. In tegenstelling tot blends (meststoffenmengsels) zijn de MINIGRAN® korreltjes homogeen samengesteld en bevatten ze dezelfde verhouding voedingselementen. Door hun kleine afmetingen kunnen deze korreltjes ook toegepast worden in rij- en precisiebemesting. Hierdoor komt de voeding terecht daar waar de plant het nodig heeft en kan een lagere dosering per ha toegepast worden.

Minder uitspoeling

De activiteit van het bodemleven bepaalt de vrijstelling van de voeding uit organische grondstoffen en de omzetting van ureumformaldehyde. Zowel temperatuur, pH als het vochtgehalte zijn bepalend voor de activiteit van het bodemleven. De plantengroei volgt ook deze natuurlijke elementen, waardoor de vrijstelling van de DCM Xtra-MIX® 1 zich op het groei- en behoeftepatroon van de planten afstemt. Dit komt de efficiënte ten goede en vermindert de kans op uitspoeling.

Stimuleert het bodemleven

Zowel de organische voedingselementen als het methyleenureum moeten door het bodemleven omgezet worden tot plantbeschikbare vormen. Hierdoor stimuleert DCM Xtra-MIX® 1 de ontwikkeling van een gevarieerd en actief bodemleven. Het is wetenschappelijk bewezen dat een gevarieerd en actief bodemleven de garantie is op een beter bodemevenwicht waarop ziektes minder vat krijgen. In deze omstandigheden zullen de wortels beter ontwikkelen en de planten beter groeien.

Eén bemesting per teeltseizoen

In de praktijk is meerdere keren per jaar bemesten voor sommige teelten of telers niet gewenst of onmogelijk. Door de extra lange gecontroleerde werking van DCM Xtra-MIX® 1 is voor de meeste teelten één bemesting per teeltseizoen voldoende. Geen kosten voor een extra bemesting (arbeid + tijd + machinekosten) en daardoor geen kans op verspreiding van mogelijk aanwezige ziekten via machines.

Deze meststof is beschikbaar in MINIGRAN®, het gebruiksvriendelijke organische microgranulaat van DCM.

 

Lees hier meer over onze unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster