DCM Xtra-MIX® 1 in de blauwe bessenteelt: de optimale voedingsgift aan de basis

In de teelt van blauwe bessen wordt vaak gewerkt met een basisbemesting in combinatie met fertigatie om bij te sturen. Een goede, efficiënte basisbemesting is belangrijk voor een goede plantontwikkeling en vruchtontwikkeling. Passend bij de blauwe bessenteelt is DCM Xtra-MIX® 1 de optimale oplossing.

DCM Xtra-MIX® 1 NPK 16-3-8 is een organisch-minerale meststof, samengesteld op basis van een brede waaier aan grondstoffen. De grondstoffen hebben verschillende voedingswaarden en vrijstellingspatronen: het minerale deel komt als eerste vrij en zorgt voor een snelle start. De organische grondstoffen in combinatie met het langwerkende minerale deel (ureumformaldehyde) zorgen voor een lange werkingsduur tot 4-5 maanden.

DCM Xtra-Mix® 1

DCM Xtra-MIX® 1 zorgt voor een goede bladontwikkeling, vruchtzetting en vruchtkwaliteit. Bij toepassing in het vroege voorjaar komen de minerale grondstoffen tijdig vrij voor de eerste ontwikkelingsfase. De organische grondstoffen in combinatie met het langwerkende minerale deel zorgen voor de duurwerking en een gelijkmatige en continue groei zonder groeistilstand of groeipieken.

Door het beperkte aandeel minerale voeding zorgt DCM Xtra-MIX® 1 niet voor een overmaat aan zouten. Daardoor is het een ideale basis wanneer wordt bijbemest middels de fertigatie. Juist door deze combinatie wordt een optimale groei verkregen met sterke, vitale blauwe bessenplanten. Tevens bevat de meststof 32% organische stof, wat de ontwikkeling van het bodemleven stimuleert.

Deze meststof is beschikbaar in MINIGRAN®, het gebruiksvriendelijke organische microgranulaat van DCM.

 

Lees hier meer over de DCM MINIGRAN® Technology.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster