Organisch bemesten van potgronden, nieuwe perspectieven dankzij MINIGRAN TECHNOLOGY

MINIGRAN® TECHNOLOGY is een innovatief en uniek productiesysteem voor het produceren van organische meststoffen onder de vorm van mini-korreltjes. Proeven tonen aan dat dit unieke organische microgranulaat meerdere troeven heeft voor gebruik in potgronden.

Tot 60 % betere verdeling

Recente wetenschappelijke proeven uitgevoerd door AgroLab, Merelbeke, België (2003) tonen aan dat met organische meststoffen in MINIGRAN® de variabiliteit van de hoeveelheid meststoffen per potgrondstaal daalt met 60% ten opzichte van het gebruik van een korrel, en met 45% ten opzichte van het gebruik van een kruimel. Met andere woorden, bij een toepassing met MINIGRAN® wordt een veel betere en homogenere verdeling van de meststoffen in de potgrond bekomen. De kleine afmetingen maken het microgranulaat bovendien uiterst geschikt voor het gebruik in perspotgronden.


korrel

kruimel
MINIGRAN®

Snellere startwerking met dezelfde lange nawerking

Diezelfde proeven tonen aan dat na een toepassing van organische meststoffen in MINIGRAN®, de eerste voedingsstoffen veel sneller beschikbaar zijn voor de planten dan bij gebruik van dezelfde meststof in een korrel of in een kruimelvorm [bron: AgroLab, Merelbeke, België (2003)]. Bovendien blijkt dat de lange werking behouden blijft.

Meer fosfor P beschikbaar voor de planten

Ook werd vastgesteld dat bij het gebruik van organische meststoffen in MINIGRAN®, tot dubbel zoveel fosfor P ter beschikking komt voor de planten in vergelijking met een kruimelvorm, en tot driemaal zoveel in vergelijking met een korrelvorm, en dit het meest uitgesproken gedurende de eerste 40 dagen [bron: AgroLab, Merelbeke, België (2003)]. Aangezien fosfor een erg belangrijk voedingselement is voor onder andere een goede beworteling, verklaart dit waarom met DCM Organische Meststoffen in MINIGRAN® een betere inworteling en dus ook sterkere planten worden bekomen.

Efficient en milieubewust bemesten

 

DCM ECOR® 2 - NPK 7-6-12 + 4 MgO

samengestelde organische meststof NPK bevattende magnesium 7-6-12 + (4)

DCM ECOR® 1 - NPK 9-3-3

samengestelde organische meststof NPK 9-3-3

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster