Stappenplan voor een dichte en sterke grasmat in de winter

Gedurende de lente en zomer hebben onze gazons het flink te verduren gekregen. Spelende kinderen en huisdieren zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Maar vooral door de aanhoudende droogte zijn de meeste grasmatten aan een herstelbeurt toe.

Veel gazons hebben te kampen met plekken waar het gras grotendeels verdwenen is. Daarom geeft u ze best een duwtje in de rug zodat ze zich vóór de winter weer helemaal vullen met gras.

Stap 1

Het geheim van een sterk gazon in de wintermaanden is een gepaste najaarsbemesting met nadruk op kalium en met magnesium en ijzer. Kalium zorgt voor het afharden van het gras, wat maakt dat het gazon sterk de winter zal doorkomen. Magnesium en ijzer zorgen voor een blijvend diepgroene bladkleur, ook in de winter.

Dankzij deze aangepaste bemesting is het gazon ook minder gevoelig voor ziekten en beter bestand tegen betreding. Zo heeft het gazon in het voorjaar een stapje voor en krijgen onkruid en mos minder kans om zich te ontwikkelen.

DCM MIX 6, NPK 6-3-18 + 3 MgO: de ideale formule voor een diepgroen gazon tot hartje winter. Bovendien is deze meststof dankzij de kleine afmetingen en de homogene samenstelling van het

MINIGRAN® korreltje perfect te verdelen voor een uniforme graskleur.

Dosis: 5 – 15 kg/100 m² samengestelde organische meststof NPK bevattende magnesium 6-3-15 + (3)


Stap 2

Naast een aangepaste bemesting is het aangewezen om (grote) kale plekken opnieuw in te zaaien. Het najaar is hiervoor de ideale periode: de bodem is nog voldoende warm voor een goede kieming. Voor de herinzaai van kale plekken of doorzaai van het gazon kan het oorspronkelijke mengsel gebruikt worden. Daarnaast heeft DCM heeft een specifiek mengsel ontwikkeld: DCM GRASZAAD RIPARO®.

Dit uiterste snel kiemend kwaliteitsgazon zorgt voor een snel herstel van kale plekken en voor een geslaagde doorzaai van bestaande gazons. Dankzij zijn grote concurrentiekracht worden open plaatsen snel ingenomen zodat de kan op onkruidgroei en mosvorming verkleint. Dankzij de keuze voor fijnbladige rassen is DCM GRASZAAD RIPARO® zeer mooi te gebruiken in bestaande sier-, speel- en sportgazons.

Dosis doorzaai: 1 - 2 kg/100 m²
Dosis herstel kale plekken : 20 g/m²


Stap 3

Vergeet ook de jaarlijkse onderhoudsbekalking niet! Dit gaat de natuurlijke verzuring tegen en bevordert de grasgroei. Een goede zuurtegraad bepaalt sterk de algemene conditie van het gazon (ideale pH gazon: 6 – 6,5).

Met zijn 15 % magnesium (MgO) is DCM GROEN-KALK® de ideale kalkmeststof voor gazons. De lage hardheid en goede oplosbaarheid zorgen voor een snelle werking. Bovendien is de korrel eenvoudig strooibaar.

Dosis: 10 – 15 kg/100 m², in functie van pH-ontleding toepassen in het najaar, wintermaanden of vroeg voorjaar

gekorrelde kalkmeststof – magnesiumcalciumcarbonaat (NW 50 – 15 % MgO)

 Het is raadzaam bij de laatste maaibeurten het gras iets langer te laten (5 - 6 cm i.p.v. 3 - 4 cm).

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster