Vollegrondsgroente

Tevreden klant: Bio kruiden Puur Aroma , Margraten (Li)

Wie is Puur Aroma?
Frank Radder: Onze jaarproductie omvat ca. 1 miljoen biologisch geteelde pot-kruiden per jaar. Tevens leveren we gesneden keukenkruiden, wilde kruiden en eetbare bloemen voornamelijk aan de professionele horeca. Op aanvraag verzorgen we diverse excursies en workshops. We zijn de meest zuidelijk gelegen kwekerij van Nederland en tevens de hoogst gelegen kwekerij van Nederland namelijk 170 meter boven NAP.

Hoe lang zijn jullie al bezig met Bio-teelt?
We zijn in 2003-2004 hiermee aan de slag gegaan om zaken uit te zoeken en langzamerhand wat te proberen. Vanaf 2009 zijn we officieel omgeschakeld/gecertificeerd.

Hoe is Puur Aroma bij DCM terechtgekomen ?
Toen wij in 2003-2004 de gedachte hadden om te gaan omschakelen van gangbare vaste planten teelt naar biologische kruidenteelt kwamen we logischerwijs bij DCM terecht. DCM staat er om bekend om hun expertise en bruikbare meststoffen in de biologische teelt. Daarnaast was DCM de enige met zowel SKAL- als RHP-keurmerk. In de gangbare teelt gebruikten we gecoate, minerale meststoffen als basisbemesting, dit beviel goed en met deze manier van werken wilden we ook de bio-teelt gaan doen. DCM kwam uit onze interne proeven erg goed uit de bus wat betreft bio-meststoffen in onze kruidenteelt.

Wat zijn de sterke punten van DCM voor de biologische teelt?
Waanzinnig mooie groei! Er zit echt power in de meststoffen van DCM. DCM heeft voor de bioteelt betaalbare en betrouwbare meststoffen die we bij onze potgrondleverancier door kunnen laten mengen.
DCM is voor onze teelt onmisbaar om een gezond en visueel en culinair aantrekkelijk product te kunnen leveren!

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Professionele Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!