DCM SPORTMESTSTOFFEN - Wij stellen u graag onze beste ploeg voor...

DCM organische meststoffen zijn reeds vele jaren een referentie inzake bemesting van voetbalvelden en andere grassportvelden. Hun lange en gecontroleerde werkingsduur zorgt voor een langdurige en continue grasgroei, waardoor groeipieken en bijgevolg extra maaibeurten vermeden worden.

Daarnaast staan de DCM organische meststoffen garant voor een milieuvriendelijke en rendabele bemesting. Herhaaldelijk is in proeven aangetoond dat DCM meststoffen aanzienlijk minder uitspoelen naar het milieu, waardoor de efficiëntie verhoogt.

De unieke vorm, MINIGRAN® TECHNOLOGY, maakt het mogelijk om de DCM meststoffen zeer uniform te verdelen over het voetbalveld, waardoor een homogene groei en kleur bekomen wordt. Bovendien is het gras dankzij de unieke fosforwerking ook veel sterker en dieper ingeworteld en zal er minder snel schade optreden bij intense bespeling.

sportveldensportvelden

Axel Geerinck;
fieldmanager KAA Gent

"In het voorjaar begin ik op zowel het hoofdveld als de oefenvelden met een bemesting met DCM START. Het hoge stikstofgehalte in deze meststof zorgt ervoor dat de grasgroei zich herneemt. Hierdoor versterkt de grasmat en kan ze beter de intense bespeling verdragen die haar nog te wachten staat bij het verloop van het verdere seizoen."

kaa gent

krc genk

Frans Vercammen;
fieldmanager KRC Genk

"Naast het hoofdveld hebben we bij KRC Genk ook verschillende oefenvelden die vele uren per week bespeeld worden door de jeugdploegen en vaak gebruikt worden voor toernooien. Naast mechanische grondbewerkingen om meer lucht in de bodem te brengen, gebruik ik ook al jaren de DCM organische meststoffen. Deze zorgen voor een regelmatige groei van de grasmat, zonder groeipieken of groeistilstand. Daarnaast bewortelt de grasmat dieper en sterker waardoor ze de frequente en intensieve bespeling kan verdragen en er minder snel open plaatsen optreden."


Franky De Vroe;
fieldmanager KV Mechelen

"Voor het opstellen van ons bemestingsschema doen we elk jaar een beroep op DCM. In functie van de voedingstoestand van de bodem maken zij een bemestingsadvies volledig op maat van de verschillende terreinen binnen onze club. Dat de organische meststoffen zorgen voor een rustige, maar continue groei zonder groeipieken is voor ons zeer belangrijk. Zo kunnen we vooraf onze werk- en maaischema’s bepalen."

krc genk
boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster