Behandelen

Bestrijd de kersenvlieg met feromonen

Kersen zijn natuurlijk heerlijk. En je kan er zo veel mee. Lekker op een zomerse dag een schaaltje kersen in de tuin. Of je maakt er een goede kersenvlaai van. En als toetjes zijn ze samen met yoghurt ook verrukkelijk.

Maar als je je eigen kersen wil kweken, liggen er ook gevaren op de loer. Allereerst moet je zorgen voor de juiste bodem en voldoende groei met de juiste voeding. Maar hou ook de kersenvlieg op afstand, want voor je het weet zit die aan je kersen voordat jij ervan kan genieten.

Lok de kersenvlieg in de val

De kersenvlieg is een vervelende plaag die je kersen behoorlijk aantast. Je kan de aanwezigheid van de kersenvlieg opsporen door het gebruik van Feromoon kersenvlieg en DCM Yellow-Trap. Het feromoon is een sekslokstof die de kersenvlieg aantrekt. Bevestig de feromooncapsule aan een gele lijmplaat en hang deze onderaan de kruin. Hang extra vangplaten zonder geurstof op. Kersenvliegen komen ook op de gele kleur af.

Wanneer toepassen?*

Je kan Feromoon kersenvlieg het beste vanaf mei inzetten. Dan komen de eerste troepen kersenvliegen er al aan. Elke verpakking bevat 2 feromonen. Het feromoon blijft wel 6 tot 8 weken actief waardoor je met een verpakking de hele periode waarin de kersenvlieg actief is van mei tot augustus kan overbruggen.

J F M A M J J A S O N D
                           

toepassingsperiode ideale toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Voor meer informatie over insecten in je tuin, lees ook: Herken de insecten in je tuin en bescherm je planten

Kort samengevat

De kersenvlieg kan ernstige schade toebrengen aan jonge vruchten van middentijdse en late kersenrassen.

Je kan de aanwezigheid van de kersenvlieg opsporen door het gebruik van het Feromoon kersenvlieg en de DCM Yellow-Trap.

Je kan het Feromoon kersenvlieg het beste vanaf mei inzetten. Dan komen de eerste troepen kersenvliegen er al aan. Elke verpakking bevat 2 feromonen. Het feromoon blijft wel 6 tot 8 weken actief waardoor je met een verpakking de hele periode waarin de kersenvlieg actief is van mei tot augustus kan overbruggen.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Schrijf je nu in