Onderhoud

Creëer de mooiste siertuin met de juiste meststoffen

Je persoonlijke paradijs vol weelderig groen, dat is waar elke tuinliefhebber van droomt. Een droom binnen handbereik, als je je planten de verzorging geeft waar ze naar verlangen. Verwen ze met royale porties van hun favoriete meststof en geniet van een paradijselijke siertuin!

Superfood voor je siertuin

Je planten zijn voor hun energie volledig afhankelijk van hun voedingsbodem. In een arme grond hebben ze honger en groeien ze slecht. Daarom is het belangrijk om de bodem vol te stoppen met voedzame bouwstoffen, zodat je planten in opperste gezondheid kunnen floreren.

DCM Meststof Siertuin bevat het krachtvoer dat je planten nodig hebben om goed te groeien en tegelijkertijd beter bestand te zijn tegen ziekten en plagen.

DCM Meststof Siertuin is uiterst geschikt als universele bemesting voor de hele siertuin. Dankzij haar doordachte samenstelling bevat deze meststof de nodige voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. Het hoge gehalte aan kalium (potas) zorgt voor stevige planten en intense bloemkleuren terwijl magnesium noodzakelijk is voor een frisgroene bladkleur.

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus. Humus draagt bij tot een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een vlotte inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd.

DCM Meststof Siertuin:

  • Geeft organisch gebonden voedingselementen geleidelijk vrij, volgens de behoefte van de plant.
  • Creëert een luchtige, humusrijke bodemstructuur
  • Bevat kalium voor stevige planten en intense bloemkleuren
  • Bevat magnesium voor een frisgroene bladkleur
  • Voedt de plant royaal gedurende 100 dagen

Nieuwe aanplanting

Bij nieuwe aanplantingen mag DCM Meststof Siertuin, dankzij haar zachte werking, tot vlak vóór het planten gebruikt worden. Werk bij het aanplanten de juiste dosis in de toplaag van de grond in.

Onderhoudsbemesting

Voor de onderhoudsbemesting, strooi DCM Meststof Siertuin uit en werk indien mogelijk lichtjes in in de bovenste grondlaag. Begiet bij droog weer om de werking van de meststof te versnellen.

Waarom DCM-meststoffen de beste keuze zijn voor jouw siertuin

Er zijn in de handel verschillende soorten meststoffen verkrijgbaar, in diverse vormen. Het grote voordeel van de DCM-meststoffen is dat ze hun organisch gebonden voedingselementen geleidelijk vrijstellen volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen de planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei. Daardoor is er geen verbrandingsgevaar en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus. Humus draagt bij tot een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem, voor een vlotte inworteling en stimulatie van het bodemleven.

Voor iedere plantensoort de ideale meststof

DCM heeft naast de universele meststof DCM Meststof Siertuin, nog een ruim assortiment aan andere meststoffen voor specifieke plantensoorten in de siertuin:

Deze meststoffen zijn speciaal ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van jouw planten te voldoen. Geef iedere plant zijn lievelingsvoeding voor een stralend resultaat in de siertuin!

Wanneer je siertuin bemesten?

Vooral tijdens de groeiperiode zullen de planten in je tuin veel voedingsstoffen aan de bodem onttrekken. Geef je planten daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgd door een tweede onderhoudsbemesting iets later op het seizoen. Zo geniet je het hele seizoen lang van een prachtige siertuin.

Tip

Je kan ook bijmesten met vloeibare plantenvoeding voor een snelle en diepe extra voedingsbeurt.

Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!

Kort samengevat

DCM Meststof Siertuin is uiterst geschikt als universele bemesting voor de hele siertuin. Dankzij haar doordachte samenstelling bevat deze meststof de nodige voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. 

Vooral tijdens de groeiperiode zullen de planten in je tuin veel voedingsstoffen aan de bodem onttrekken. Geef je planten daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgd door een tweede onderhoudsbemesting iets later in het seizoen.

DCM Meststof Rozen & Bloemen

DCM Meststof Buxus

DCM Meststof Hortensia’s

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster