Aanleg

Een prachtig Engels siergazon in jouw tuin is gemakkelijk mogelijk

Wil jij ook zo'n prachtig Engels siergazon, waarvan jouw vrienden en familie versteld zullen staan? Elk feestje en elke high tea vindt nu bij jou plaats in die prachtige tuin.

Het is dan wel belangrijk dat je het juiste graszaadmengsel gebruikt om in te zaaien. Een Engels siergazon bestaat namelijk uit andere types graszaden dan een sport- of speelgazon. DCM Graszaad Plus Siergazon is dat graszaadmengsel. Het zorgt voor een decoratief en stijlvol siergazon dat bestaat uit zeer fijne blaadjes, type Engels gazon. Door de fijne structuur van het gras zal een dichte grasmat ontstaan. Hierdoor verdraagt dit gazon probleemloos een normale betreding.

Siergazon aanleggen

Bij het aanleggen van het gazon is het heel belangrijk dat de bodem de juiste structuur heeft en dat je grasplanten direct voldoende voeding krijgen om te ontkiemen en te wortelen in de bodem. DCM Meststof Aanleg Gazon is dan perfect. Dit is namelijk een 2-in-1; een combinatie van meststof én bodemverbeteraar die zorgt voor een snelle inworteling en een goede begingroei.

DCM Organische Meststof voor Aanleg Gazon biedt u het volgende:

  • zorgt voor een snelle en stevige inworteling van het jonge gras
  • stikstof voor een goede begingroei
  • voldoende fosfor dat de wortelvorming stimuleert
  • kalium zorgt voor een sterke en dichte grasmat die minder mos- en onkruidgroei toelaat
  • rijk aan organische stof voor een verbeterde bodemstructuur

Deze organische stof wordt door het bodemleven omgezet in humus. Humus verbetert de structuur en het vochthoudend vermogen van de grond waardoor inworteling en het microbieel bodemleven gestimuleerd worden en voedingselementen beter worden vastgehouden.

Begin vandaag nog! Ontdek hier het eenvoudige stappenplan om zelf je eigen grasmat aan te leggen

Siergazon herstellen

Gebruik bij het herstellen van een beschadigd gazon DCM Vivimus® Gazon in combinatie met DCM Graszaad Plus Siergazon. Wanneer je bij het in- of doorzaaien het graszaad mengt of afdekt met DCM Vivimus® Gazon, bevorder je niet alleen de kieming van de zaadjes, maar voorkom je bovendien dat ze wegwaaien of opgepikt worden door de vogels. Graszaad kiemt namelijk het best als het lichtjes afgedekt ligt.

 

 

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster