Behandelen

Engerlingen en emelten 100% natuurlijk en effectief bestrijden

Je kent dat wel, het gras groeit slecht, er ontstaan kale plekken en het gras ligt los. Grote kans dat engerlingen of emelten de schuldige zijn.

Engerlingen zijn de larven van kevers zoals de meikever, rozenkever, bladsprietkever etc. Ze doen zich onder de grond tegoed aan de malse graswortels, met kale plekken als gevolg. Ze vangen is geen optie, want ze leven in de wortelzone in het voorjaar en de zomer en in diepere lagen in de winter. Ook emelten, de larven van de langpootmuggen verruïneren je gazon.

Gelukkig kan je ze 100% natuurlijk én effectief bestrijden. Dat doe je met aaltjes (nematoden). Die dringen de emelt of engerling binnen en zorgen dat ze stoppen met eten, waarna ze de emelt of engerling doden en zelf opeten. Het zijn wel 2 verschillende plagen dus heb je ook een verschillend aaltje nodig om ze effectief aan te pakken.

Voor het bestrijden van engerlingen in het gazon gebruik je Aaltjes tegen engerlingen in gazon. En voor het bestrijden van emelten in het gazon gebruik je Aaltjes tegen emelten en trips. Je krijgt de aaltjes vers geleverd zodat ze 100% werken. Deze vermeng je gemakkelijk met water en giet je uit over het gazon. De aaltjes doen verder het werk voor je.

Wanneer kan je engerlingen bestrijden?

Engerlingen hebben 2 schadelijke periodes dat ze dichtbij de oppervlakte zitten en aan de graswortels eten. De eerste periode vindt plaats van half april tot en met juni. Dit is een goed moment om DCM Heteri-Guard® toe te passen. Vervolgens groeien ze uit to kevers waarna ze rondvliegen en eitjes leggen. Die eitjes worden weer larven die aan je wortels willen vreten. Bestrijd ze dus vroegtijdig door DCM Heteri-Guard® in de laatste weken van augustus of begin september toe te passen.

Wanneer het kouder wordt graven de engerlingen zicht dieper in en ben je te laat met bestrijden. Het volgende voorjaar zullen ze dan massaal opkomen en je gazon verruïneren. Pak ze dus tijdig aan.

Je kan ze direct bestellen door hier te klikken.

Engerlingen bestrijden: Aaltjes tegen engerlingen in gazon

Emelten bestrijden: Aaltjes tegen emelten en trips

 

TIP Het is belangrijk dat je snel weer een dichte grasmat hebt, zodat er geen ruimte is voor onkruid en mos. Doe dat met DCM Graszaad Plus Herstel. Dat is herstelgraszaad wat al na 1-2 weken ontkiemt en groeit zodat je snel een dichte grasmat hebt.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster