Aanleg

Hortensia’s planten

Hortensia’s zijn erg geliefde tuinplanten. Dat is begrijpelijk. Er bestaan immers heel veel variëteiten die qua bloemvorm, bloemkleur en gebruikstoepassing erg van elkaar kunnen verschillen. Je kan ze aantreffen als struik, op stam of als klimhortensia tegen een muur. Bovendien zijn het planten die lang en rijkelijk bloeien. Waar dien je bij de aanplanting van hortensia’s op te letten ?

Hortensia’s komen oorspronkelijk uit bosachtige gebieden waar ze beschut staan tegen de felle zon. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een standplaats. De oostzijde van een muur of haag is bijvoorbeeld ideaal. Vergeet ook niet dat de plant een breedte en hoogte van meer dan een meter kan bereiken.

Hoe hortensia’s planten?

Hortensia’s wortelen graag in een luchtige, zure bodem waarin voldoende voedingsstoffen voorhanden zijn. Door bij het aanplanten een aangepaste bodemverbeteraar in het plantgat te mengen, creëer je de ideale groeibodem voor uw hortensia’s. Dankzij zijn aangepaste zuurtegraad is de organische bodemverbeteraar DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten hiervoor perfect geschikt.

Hoe ga je precies te werk?

1

Graaf een voldoende ruim plantgat.

2

Meng vervolgens 1 deel van de uitgegraven grond met 2 delen DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten.

3

Bedek de bodem van het plantgat met een flinke laag van dit mengsel.

4

Dompel de potkluit voor het uitplanten voldoende lang in water en plaats de kluit enkele centimeters onder het maaiveld.

5

Vul het plantgat verder aan met hetzelfde mengsel en druk stevig aan.

Lees ook:

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster