Aanleg

Bodemverbeteraars voor alle soorten planten en bodems

Wist je dat iedere plantensoort zijn eigen voorkeuren heeft als het op de voedingsbodem aankomt? De ene houdt van zuur, de andere van kalk. Sommige planten bereiken hun hoogste groeipotentieel in een bodem die rijk is aan zeewiermeel en gedroogde paardenmest, terwijl andere genoeg hebben aan organische stof met bepaalde bacteriën. En dan zijn er nog verschillende grondsoorten met variaties in vruchtbaarheidsgraad.

Gelukkig heeft DCM een ruim assortiment bodemverbeteraars, om aan al die specifieke behoeften te voldoen. Ontdek ze hier in een handig overzicht.

Elke plant zijn favoriete Vivimus® bodemverbeteraar

Iedere plant groeit graag in een bodem met een rijk bodemleven en een luchtige bodemstructuur, maar heeft daarnaast ook nog enkele specifieke behoeften. Daarom is er DCM Vivimus® in verschillende samenstellingen voor verschillende plantensoorten.

Universele bodemverbeteraar voor in het plantgat

DCM Vivimus® Universeel is een veelzijdige bodemverbeteraar die je kan gebruiken bij het aanplanten van onder meer bomen, hagen, struiken en buxus. Door deze bodemverbeteraar toe te voegen in het plantgat, verbeter je de bodemstructuur, bevorder je de inworteling en stimuleer je het bodemleven.

Bodemverbeteraar voor zuurminnende planten

DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten heeft alle bodemverbeterende Vivimus-eigenschappen, maar met een aangepaste zuurtegraad voor zuurminnende planten, zoals heide, rhododendron, azalea, camelia, blauwe hortensia, pieris, skimmia...

Bodemverbeteraar voor rozen en bloemen

DCM Vivimus® Rozen & Bloemen is een bodemverbeteraar met een specifieke samenstelling voor alle soorten rozen, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen, en andere bloeiende planten.

Bodemverbeteraar voor groenten en fruit

DCM Vivimus® Groenten & Fruit is de ideale bodemverbeteraar voor de aanplant van alle soorten groenten en fruit in de kas of in de volle grond. Zeewiermeel, gedroogde paardenmest en organisch materiaal stimuleren het bodemleven en zorgen voor een humusrijke, luchtige grond.

Bodemverbeteraar voor gazon

DCM Vivimus® Gazon is een bodemverbeteraar met verschillende functies. Je kan het product gebruiken om kale plekken snel te herstellen, om molshopen of putten uit te vlakken of om in te mengen bij de aanleg van een nieuw gazon.

DCM Vivimus® Gazon is een bodemverbeteraar met verschillende functies. Je kan het product gebruiken om kale plekken snel te herstellen, om molshopen of putten uit te vlakken of om in te mengen bij de aanleg van een nieuw gazon.

“Wist je dat alle samenstellingen van DCM Vivimus® perfect geschikt zijn voor de biotuin? De producten zijn volledig organisch en dus niet schadelijk voor de natuur. ”

Gedroogde mest voor een humusrijke bodemstructuur

Gedroogde mest werkt als een bodemverbeteraar die de grond verrijkt met humus, waardoor die een betere structuur krijgt voor aanplantingen. De gedroogde vorm is heel wat schoner en gebruiksvriendelijker dan verse mest. Droge mest is vrij van onkruidzaden, ziektekiemen en insecten, en dus volledig veilig voor de grond en de planten.

Gedroogde koemest

DCM Gedroogde Koemest is een bodemverbeteraar die bestaat uit 100% gedroogde koemest.

Gedroogde mest van koeien, kippen en paarden

DCM Gedroogde Koe-Kippen-Paardenmest is rijker aan voeding dan gedroogde koemest.

Grondverbeteraars voor moeilijke bodems

Sommige bodems zijn moeilijker dan andere en vragen om speciale aandacht voor ze klaar zijn voor een nieuwe aanplanting. Maar voor ieder probleem is er een oplossing!

Eerste hulp bij bodemmoeheid

Na langdurig gebruik kunnen bodems uitgeput raken. Denk bijvoorbeeld aan een moestuin die jaar na jaar nieuwe vruchten moet produceren.

Blaas een uitgeputte bodem nieuw leven in met DCM Bodemactivator. Het voorkomt bodemmoeheid, verbetert de vruchtbaarheid en stimuleert het bodemleven.

Zware grond verluchten

Een zware grond is geen ideale groeibodem voor planten. Verbeter hem daarom met DCM Kleigrondverbeteraar Lava, een samenstelling met harde, poreuze lavakorrels van natuurlijke oorsprong, die de grond verlucht of draineert.

Zandgrond vruchtbaarder maken

Een zandgrond is van nature niet erg vruchtbaar. Hij houdt water en voedingsstoffen moeilijk vast. Verbeter daarom het watervasthoudend vermogen van je zandgrond met DCM Zandgrondverbeteraar Bentoniet. Dat is een grijs-bruin microgranulaat dat bestaat uit kleimineralen om in lichte zandgronden water en voeding langer vast te houden.

Wil je meer weten over de ideale bodem voor je planten? Lees dan ook dit artikel: De bodem verbeteren voor je planten: essentieel of overbodig?

Kort samengevat

Een bodemverbeteraar verrijkt het bodemleven en verbetert de structuur van de bodem, waardoor planten er beter in kunnen groeien.

DCM heeft een ruim assortiment bodemverbeteraars. De favoriet is DCM Vivimus®, die verkrijgbaar is in verschillende samenstellingen om aan de behoeften van specifieke planten te voldoen. Ook gedroogde meststoffen, zoals koemest of paardenmest, verbeteren de bodemstructuur voor nieuwe aanplantingen.

De beste bodemverbeteraar voor de moestuin is DCM Vivimus® Groenten & Fruit, met zeewiermeel, gedroogde paardenmest en organisch materiaal.

Je kan het water- en voedingvasthoudend vermogen van je zandgrond verbeteren met DCM Zandgrondverbeteraar Bentoniet.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster