Onderhoud

Siergrassen onderhouden

Siergrassen zijn duurzame en onderhoudsvriendelijke planten. Het zijn sterke planten die nagenoeg geen last hebben van ziektes. Ze zijn helemaal niet veeleisend. Geef ze een plekje met voldoende zon, zorg voor een goede start bij de aanplanting en verwen ze zo nu en dan met een extraatje en je zal zien dat deze sierlijke grassen je lang trouw blijven.

Bemesting

Zodra jouw siergrassen hun draai gevonden hebben in de tuin, vergeet dan niet om ze af en toe te verwennen met een aangepaste voeding. DCM Meststof Siergrassen & Bamboe heeft een zachte, lange werking en een specifieke samenstelling met veel kalium, die zorgt voor stevige stengels en bladeren.

Extra zorgen

Zodra ze zich thuis voelen in je tuin, vragen siergrassen nog weinig aandacht en onderhoud. Ook in de winter hoef je niets te vrezen. De meeste siergrassen overwinteren zonder probleem. Om te verhinderen dat te jonge of te kleine siergrassen toch zouden kapotvriezen, kan je voor de winter eventueel wat snoeisel of bladeren rond de planten strooien.

Of en hoe je siergrassen gesnoeid moeten worden, hangt af van de variëteit.

Heel wat soorten (bijv. Panicum, Molinia, Pennisetum) zullen in de winter bovengronds afsterven. Deze dienen in het voorjaar tot vlak boven de grond te worden afgeknipt.

De groenblijvende grassen (bijv. Carex, Festuca en Luzula) kan je in het voorjaar plukken, wat dus betekent dat je enkel de beschadigde en lelijke bladeren hoeft te verwijderen.

Gebruik bij het snoeien een scherpe snoeischaar en draag het beste ook een paar handschoenen, want sommige siergrassoorten hebben erg scherpe bladeren.

Voor meer informatie over een mooie, gezonde siertuin, lees ook: Zelf een mooie tuin aanleggen? Zo begin je eraan!

Kort samengevat

DCM Meststof Siergrassen & Bamboe heeft een zachte, lange werking en een specifieke samenstelling met veel kalium, die zorgt voor stevige stengels en bladeren.

Zodra ze zich thuis voelen in je tuin en goed gevoed zijn, vragen siergrassen nog weinig aandacht en onderhoud. Ook in de winter hoef je niets te vrezen. De meeste siergrassen overwinteren zonder probleem.

Of je je siergrassen moet snoeien en hoe dan precies, hangt af van de variëteit. Heel wat soorten (bijv. Panicum, Molinia, Pennisetum) zullen in de winter bovengronds afsterven. Ze dienen in het voorjaar tot vlak boven de grond te worden afgeknipt. De groenblijvende grassen (bijv. Carex, Festuca en Luzula) kan je in het voorjaar plukken, wat dus betekent dat je enkel de beschadigde en lelijke bladeren hoeft te verwijderen.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster