Onderhoud

Vloeibare gazonmest: de snelste weg naar een groen gazon

Een lange winter, een droge zomer, een stevige verticuteerbeurt: elk gazon heeft wel eens een dip. Daar heb je gelukkig de juiste meststoffen voor. Maar wat als het een keer snel moet gaan, omdat je net een groots tuinfeest of een prachtige familiebarbecue hebt gepland? Geen stress! Vloeibare gazonvoeding zoals DCM Vloeibare Gazonvoeding Liquid Green biedt dé oplossing voor een acuut gazonprobleem.

Korrels of vloeibaar, wat is het verschil?

Korrelmeststoffen werken langdurig en gelijkmatig, op maat van jouw gazon en de seizoenen: een krachtige bemesting in de lente, een versterkende voeding voor de zomer en een rustige gazonmeststof met extra kalium voor de herfst. Je strooit de meststoffen makkelijk uit, en de regen laat de voedingstoffen rustig doorsijpelen naar de graswortels, goed voor een 100-tal dagen afgifte van voeding aan je gazon. Zo komt je geliefde grasmat nooit wat tekort, blijft ze in topvorm én groeit het gras goed gevoed en mooi gelijkmatig door.

Vloeibare gazonmeststoffen vormen het extraatje dat elk gazon wel eens kan gebruiken. Wanneer je gazon door omstandigheden tijdelijk in een dip zit, en je je groene grasmat graag snel terug wil. Omdat er net op dat moment een feestelijkheid in je tuin op het programma staat, bijvoorbeeld. Ook als het relatief droog is en niet ideaal om meststofkorrels te strooien, want je hoeft immers niet te wachten op een regenbui of extra te beregenen want de voeding wordt direct via het blad en de wortels opgenomen. DCM Vloeibare Gazonvoeding Liquid Green geeft het gazon een snelle boost en biedt dé oplossing voor een acuut voedingstekort. Binnen 24 uur zie je al resultaat!

Hoe gebruik je vloeibare meststoffen?

Liquid Green

Vloeibare gazonvoeding los je op in water en spreid je over je gazon uit. Dat kan met een gieter of met een rugsproeier of drukspuit. Voor een groot gazon is een (rug)drukspuit het handigst. Meteen na het sproeien worden de voedingsstoffen door de grassprieten opgenomen, en kleurt je gazon één à twee dagen erna alweer mooi groen. DCM Vloeibare Gazonvoeding Liquid Green gaat dus een stuk sneller dan gekorrelde gazonmeststoffen! Het extra ijzer in de vloeibare voeding zorgt bovendien heel snel voor een intens diepgroene graskleur. Extra voordeel: de vloeibare meststoffen worden direct door de grassprieten en de wortels opgenomen, waardoor er geen voedingsstoffen verloren gaan. Raadpleeg de verpakking voor de correcte dosis en toepassing.

Als een extraatje in je bemestingsschema

Vloeibare gazonvoeding gebruik je als een snel tussendoortje, zonder dat het invloed heeft op je reguliere bemestingsprogramma. Je blijft je gazon drie keer per jaar bemesten zoals je gewend bent, in de lente, de zomer en de herfst. DCM Vloeibare Gazonvoeding Liquid Green vormt geen vervanging voor een geplande bemestingsbeurt met gekorrelde gazonvoeding. Voor overbemesting hoef je niet te vrezen, vloeibare gazonmeststoffen werken snel en krachtig, maar zijn ook sneller uitgewerkt dan gekorrelde gazonmeststoffen. Je kan er ook voor kiezen om volledig op vloeibaar over te schakelen, maar hou er dan wel rekening mee dat het effect van kortere duur is en je het dus frequenter zal moeten toepassen. Dat kan met tussenposen van drie tot vier weken tijdens het groeiseizoen.

Vloeibare gazonvoeding heeft ook een indirecte werking tegen mos

Laat je geplande tuinfeest of verjaardagspartijtje dus niet verpesten door het aanzicht van een dof of bleek gazon! DCM Vloeibare Gazonvoeding Liquid Green voor een magische, groene touch binnen 24 uur.

Bijkomend voordeel? Vloeibare gazonvoeding vormt niet alleen een geweldige opkikker voor je grasmat, in een gezonde, dichte grasmat maakt mos minder kans om zich te ontwikkelen. Na de sproeibeurt met de vloeibare voeding verkleurt het mos geleidelijk aan geel, en kun je het twee weken later al uitkammen of verticuteren. Van een supersnelle en efficiënte oplossing gesproken.

Ook prettig: vloeibare gazonvoeding maakt geen vlekken op stenen of paden.

Lees meer over de verzorging van je gazon in onze blogartikels

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster