DCM VIVIFOS® ideaal bij het plaatsen van graszoden

In een aantal gevallen wordt voor de aanleg van een gazon geopteerd voor het uitrollen van graszoden. De voornaamste reden hiervoor is het ‘direct groen’ effect, namelijk na het uitrollen is het gazon ‘klaar voor gebruik”. Echter meer nog dan bij een inzaai zijn de eerste weken na het uitrollen van graszoden van cruciaal belang.

Uniek DCM product op basis van jarenlange knowhow

Voor het uitrollen van graszoden zijn de voorbereidende grondwerken, de pH-regeling, de structuurverbetering en de basisbemesting analoog aan de inzaai van een gazon. Essentieel evenwel is een directe inworteling van de graszode in de ondergrond, zodat de graszode niet afsterft door gebrek aan water en nutriënten.
Naast een gepaste beregening (geen dagelijks korte gietbeurten, maar lange gietbeurten met veel water, zodat de ondergrond goed vochtig wordt), is een extra stimulans voor een snelle inworteling noodzakelijk voor een geslaagde aanleg.
Op basis van een jarenlange knowhow op sportvelden heeft DCM een uniek product ontwikkeld dat zorgt voor een snelle en diepere inworteling van de graszode in de bestaande ondergrond: DCM VIVIFOS®.

DCM VIVIFOS® Samengestelde meststof NP 4-30:

  • met organische fosforbronnen voor een continu vrijstellingsproces van fosfor
  • zorgt voor extra stimulans van de beworteling
  • voor een snellere inworteling tussen de graszode en de ondergrond
  • voor een sterke grasmat en minder speelschade bij intensieve betreding
  • in MINIGRAN® = uniek microgranulaat met betere fosforwerking dan korrel- of kruimelvorm 

dosis voor aanleg gazon: 4 – 6 kg/100 m² strooien bij klaarleggen van de grond en inspitten of infrezen in de bovenste 10 – 15 cm; te gebruiken aanvullend op de normale basisbemesting of bodemverbetering

 

Lees hier meer over onze unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster