DCM VIVIFOS® voor het verbeteren van aanslag en inworteling

Fosfaat is onmisbaar voor een goede beworteling en weggroei. Niet alle bodems en substraten hebben voldoende plant-beschikbare fosfaat tijdens de start van de teelt en kunnen in sommige gevallen wel een toevoeging gebruiken, bijvoorbeeld in het vroege voorjaar wanneer de bodemtemperatuur laag is en er onvoldoende fosfaat door mineralisatie vrijkomt. Om die reden focust DCM op het toedienen van extra fosfaat vlak voor of tijdens het planten, zaaien, stekken of bij het oppotten van de nieuwe teelt.

Combinatie van minerale en organische grondstoffen

DCM maakt gebruik van organisch fosfaat welke een oorsprong heeft uit reststromen van de voedingsindustrie. Deze zeer effectieve fosfaatbron is zacht voor de plant en is nagenoeg ongevoelig voor zowel hoge als lage pH-waarden. Dit maakt de fosfaatproducten van DCM zeer breed inzetbaar. Door toevoeging op de plaats waar het nodig is, kan er met weinig kilo’s fosfaat per hectare een zeer hoge efficiëntie worden behaald, wat gunstig is voor de mestboekhouding.

De minerale grondstoffen worden vanaf het begin vrijgesteld. De verschillende organische grondstoffen worden door het bodemleven omgezet waardoor continu fosfaat vrijkomt en er van nature ook humine- en fulvinezuren worden gevormd. Een snelle aanslag en inworteling zijn het resultaat.

DCM VIVIFOS met NP 4-30 zorgt voor:
  • Een goed ontwikkeld wortelgestel
  • Sterkere planten
  • Betere groei
  • Fosfaat blijft ook beschikbaar bij hogere pH (>6)
  • Minder fixatie en dus betere beschikbaarheid van fosfaat

De meststof is beschikbaar in MINIGRAN®, het gebruiksvriendelijke microgranulaat van DCM

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster