Nieuw gazon? Een snelle inworteling is cruciaal.

Staat er een nieuw gazon op de planning? Moet er gras worden gezaaid, of grasmatten uitgerold? In beide gevallen is een snelle inworteling cruciaal! Daarbij is fosfor een essentieel element. Maar soms kunnen de jonge wortels het fosfaat in de bodem maar moeilijk opnemen. Voor dit probleem hebben wij de oplossing.

Snel resultaat bij inzaaien

Hoe sneller graszaden kiemen en wortelen, hoe sneller je grasmat dicht groeit, en ze klaar is voor gebruik. Voor een goede inworteling is goed opneembare fosfor belangrijk. Maar soms kunnen de wortels het fosfaat in de bodem moeilijk opnemen, door structuurproblemen of een te hoge pH. DCM VIVIFOS®, met een hoog fosforgehalte, verhelpt dit probleem. Het jonge gras kiemt beduidend vlotter, en de grasmat groeit sneller dicht, ook bij het doorzaaien van beschadigde zones in een gazon of sportveld.

Graszoden wortelen beter in

De vlot opneembare fosfor in DCM VIVIFOS® zorgt ook voor een snellere inworteling van kant-en-klare grasmatten. De fosfor komt geleidelijk en continu vrij gedurende meerdere weken, ook op bodems met verhoogde pH. Het gras kan de fosfor vlot blijven opnemen, en beter en sneller inwortelen. Het resultaat? Een grasmat die zich snel aan de bodem hecht, en meteen aan het groeien slaat.

In de praktijk

Bij een proef met grasmatten werd één week na de uitrol de inworteling geëvalueerd. Daarbij toonde de grasmat met DCM VIVIFOS® duidelijk de hoogste wortelconcentratie. Er was ook meer kracht nodig om de mat op te tillen; de wortels hadden zich al veel beter aan de ondergrond gehecht. Na het uitwassen van de 3 wortels bleken de wortels van de grasmat met DCM VIVIFOS® merkbaar langer, met meer uitgroei.

Blanco

DCM VIVIFOS®

In de praktijk

Na een proef met DCM VIVIFOS® als onderhoudsbemesting, vertoonde het proefveld met DCM VIVIFOS® (foto uiterst rechts) 1,5 maand na de aanleg een hogere grasgroei, meer densiteit en een betere kleur dan het veld met een andere minerale P-meststof. Er was ook een hogere concentratie van wortels onder de grond.

Blanco

Andere minerale P-meststof

DCM VIVIFOS®

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster