DCM PN-MIX voor een kickstart met organisch-minerale startmeststof!

Afgelopen jaar heeft DCM meerdere demo’s en proeven gedaan met DCM PN-MIX MINIGRAN® met als doel een snellere/betere inworteling en betere kluitvorming.

Op de Delphy bodemdag bij Boomkwekerij Louis van den Broek was duidelijk zichtbaar wat het effect is van DCM PN-MIX in het plantgat bij Chamaecyparis ‘Yvonne’. Een meer ontwikkeld en fijner wortelgestel waardoor een betere kluitvorming zichtbaar was (foto 1).

Ook in plantgoed van Laurieren waren de behandelde bedden met DCM PN-MIX duidelijk in het veld zichtbaar. Zowel bovengronds als ondergronds waren de planten meer ontwikkeld dan zonder DCM PN-MIX. Opvallend bij Novita en Rotundifola was een compacter maar intenser wortelgestel, wat de weggroei en het arbeidsgemak ten goede komt (foto 2).

Betere wortelontwikkeling en dus betere kluit op Delphy dag bij Louis van den Broek, Zundert.

Betere wortelontwikkeling en dus compactere wortelpruik (bij Novita en Rotundifola). Planten links behandeld met DCM PN-MIX, planten rechts onbehandeld.

 

Wat is DCM PN-MIX en wat doet het precies?

DCM PN-MIX is een organisch-minerale startmeststof met 10% N en 17% P. Door de verhouding van N en P wordt de focus gelegd op wortelvorming. Zowel N in ammonium- en organische vorm alsook de organische fosfor  stimuleren de ontwikkeling en vertakking van jonge (haar) wortels. Normaliter is het effect van dergelijke starthulp vooral goed zichtbaar bij koude bodems waar N en P uit de bodem nog niet gemineraliseerd worden.

De demo bij Van den Broek liet zien dat zelfs bij de aanplant in juni, bij voldoende mineralisatie vanuit de bodem,  tot een duidelijk wortelverschil leidt.

Advies bij plantgaten boren: 200 kg/ha verdelen over het aantal planten per hectare waarbij 50% in plantgat gedoseerd dient te worden en 50% op de uitgeboorde grond.

Bij beddenteelten als bos- en haagplantsoen, winterstek en plantgoed: 200 kg/ha voor het planten op het bed doseren (denk aan toepassing door loonwerker) of op de plantmachine doseren. Bij winterstek door de grond werken vóór de folie gelegd wordt (denk aan toepassing door de loonwerker).Lees hier meer over onze unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster