Tuinen Brouckaert geeft planten steeds een goede start met DCM VIVIMUS®

Tevreden klant: Stefaan & Ann Brouckaert, Tuinen Brouckaert - www.tuinen-brouckaert.be
Plaats: Roeselare

TUINEN BROUCKAERT is een modern tuinaanlegbedrijf met meer dan 40 jaar expertise en ervaring. Ze verzorgen complete tuinaanlegprojecten, omdat ze sterk zijn in alle technische en gespecialiseerde elementen van de tuinaanleg: “Uniek in tuintechniek!” Bovendien bezitten ze een compleet machinepark en een eigen boomkwekerij, waardoor ze elk project van A tot Z kunnen beheren.

Interview met Stefaan & Ann Brouckaert, oprichters van Tuinen Brouckaert

Waarom gebruik je grondverbeteraars voor de aanleg?

"In een tuin heb je maar 1 keer de mogelijkheid om de bodem te verbeteren en in orde te brengen. Ik besteed hier veel aandacht aan, want je bodem is de basis voor een succesvolle tuin. Als je vanaf de start al bespaart op bodemverbetering, draag je achteraf sowieso de gevolgen. Bij de aanleg van een tuin gebruik ik dan ook verschillende bodemverbeteraars om de bodem in optimale conditie te brengen. Let op, dit is net een van de puntjes waar veel op wordt bezuinigd, maar ik werk zo niet. Als je 20 keer moet terugkomen is het vaak op eigen kosten, een goede start is dus belangrijk. Een nadeel van de moderne tuinaanleg is dat alles snel moet gaan en dat er steeds meer met grote machines gewerkt wordt. In een maand tijd wordt grond van hier naar daar gegooid, zonder te weten wat waar ligt. Hierin wordt dan meteen een boom van 1000 euro geplant en dan verwacht men dat deze direct begint te groeien. Dat is niet vanzelfsprekend … Je moet eigenlijk de bodem respecteren, verbeteren, stimuleren en tijd geven om bij zijn positieven te komen. Pas op, je staat onder druk van de klant en het moet snel gaan, maar dat levert meestal niet het beste werk en resultaat."

Hoe ga je te werk?

"Voor vervangingen van planten, bv. taxus, en aanplantingen van speciale en duurdere planten gebruiken we steeds DCM VIVIMUS® in het plantgat of de plantsleuf. Zeker bij duurdere planten is het belangrijk dat de aanplant van de eerste keer geslaagd is. Voor de aanplant van zuurminnende planten gebruiken we DCM VIVIMUS® VOOR HEIDE, RHODO & ALLE ZUURMINNENDE PLANTEN om in de wortelomgeving een ideale zuurtegraad te creëren en de aanplant zonder problemen te laten verlopen. Standaard gebruiken we zowel voor de aanleg van gras als voor het aanplanten van hagen en borders een zelfgemaakte mengeling van DCM COPRON, DCM VIVISOL® MINIGRAN®, DCM MIX 2 en DCM AQUAPERLA® - WATERKRISTALLEN die we dan vollevelds infrezen of inwerken in de plantsleuf. Een tuin maken blijft een samenwerking met de natuur. Mensen denken vaak dat dit hetzelfde is als een machine maken, maar dat is niet waar. Bodem, gras, planten … alles leeft en dat maakt het niet gemakkelijk. Een grondige voorbereiding van de bodem is daarom erg belangrijk. Ik herhaal het nog eens, klanten hebben soms de neiging om te besparen op bodemverbetering en meststoffen. Maar ik werk zo niet. Desnoods breng ik eerst de bodem in orde en kom ik pas een jaar later terug voor het vervolg."

Lees hier meer over de voordelen van een goede bodemstructuur.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster