Onderhoud

De hele zomer die heerlijke, zwoele Mediterrane sfeer op uw terras.

Een gezellig terras, een fris drankje, warme zonnestralen op uw huid en een heerlijk geurend briesje, zo voelt iedereen zich goed in z’n vel. Voor planten zal hetzelfde gelden.

Een goed plaatsje om te groeien, een luchtige bodemstructuur met voldoende plaats voor stevige wortels, voldoende water en de juiste voedingsstoffen en natuurlijk genoeg zonlicht vormen de belangrijkste elementen voor elke terrasplant.

Wie kiest voor kwaliteit bij het planten van terrasplanten, heeft DCM Ecoterra® Terrasplanten & Mediterrane Planten in huis. De kwaliteitsgrondstoffen van deze potgrond zorgen voor een blijvend luchtige structuur en een uitstekende waterverdeling in de pot. Het witveen en de toegevoegde kokosvezels verspreiden het water en bieden uw terrasplanten een ideaal substraat om ongehinderd de aanwezige voedingsstoffen op te nemen. Lavakorreltjes zorgen op hun beurt voor een optimale lucht/vocht-verhouding in de potgrond.

De potgrond is organisch bemest voor ongeveer 100 dagen (ongeveer 3 maanden) waardoor een goede startgroei en een prachtige bloei van uw terrasplanten kan worden verkregen. Op het einde van deze periode is het dan ook nodig om wekelijks een extra bemesting van 5 ml (NPK 6-6-7 + sporenelementen) per liter gietwater toe te passen. Deze unieke vloeibare meststof met organische voedingselementen van natuurlijke oorsprong garandeert een hele zomer lang een uitbundige bloei.

Door regelmatig mee te geven aan het gietwater houdt u alle terrasplanten, zowel groene als bloeiende en vruchtdragende in topvorm. Deze vloeibare meststof is uniek omdat ze organisch gebonden, langwerkende voedingselementen bevat en toelaat uw planten op natuurlijke wijze van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Extra sporenelementen zoals koper, ijzer, mangaan, zink, molybdeen, boor, … zorgen voor een krachtige aanrijking voor de plant.

Wist je dat?

Leg een laagje DCM Hydrokorrels op de bodem van elke pot voor een perfecte water/lucht-verdeling in de potgrond. Overtollig water zal in de poriën van de DCM Hydrokorrels dringen en zal pas vrijgegeven worden wanneer de potgrond en de plant het weer nodig hebben. Een ideale drainage voor uw potten zal ervoor zorgen dat uw planten gezonde en sterke wortels kunnen vormen. Ook een laagje DCM Hydrokorrels bovenop de potgrond heeft zijn nut. De potgrond droogt minder snel uit en het opspatten bij het gieten is eveneens verholpen.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!