Aanleg

Bio-potgrond voor biologisch tuinieren: 100% natuurlijke grondstoffen

Biologisch tuinieren wordt steeds populairder, en dat is goed nieuws voor onze gezondheid en het milieu. Wil je planten in een pot of bak de beste basis geven? Ontdek hier waarom een kwalitatieve biologische potgrond de beste keuze is.

Waarom biologisch tuinieren?

Steeds meer mensen kiezen voor een biotuin, en dat is een slimme zet. In de biologische moestuin kan je er bijvoorbeeld op vertrouwen dat je groenten en kruiden 100% natuurlijk zijn, en dat er geen schadelijke stoffen in de buurt van je planten komen. Maar ook in de siertuin en in potten heeft biologisch tuinieren zijn voordelen. Het is tuinieren met respect voor de natuur én voor je eigen gezondheid. Alle stoffen die gebruikt worden in biologische tuinproducten zijn immers natuurlijk en volledig onschadelijk.

Bio-potgronden voor gezonde planten in potten en bakken

DCM is al jaren de voorloper op het gebied van bio-potgronden* en blijft voortdurend innoveren.

De nieuwste lijn potgronden bevat een uitgekiende mix aan hoogkwalitatieve, 100% natuurlijke grondstoffen. Per specifieke toepassing heeft de potgrond een andere samenstelling.

Zo bevat DCM Kwekerspotgrond perliet en kokosvezel om de potgrond lang luchtig te houden. Aan DCM Potgrond Geraniums & Bloeiende planten werd klei toegevoegd om het water en de voedingsstoffen goed vast te houden, want bloeiende planten zijn echte waterslurpers. En in DCM Potgrond Groenten & Kruiden zijn schorscompost en lavameel toegevoegd voor een goede wortelvorming en groei.

Zo ben je altijd verzekerd van de juiste samenstelling voor de specifieke behoeften van jouw plant.

Wat maakt een goede biologische potgrond?

Een goede potgrond moet luchtig en goed waterdoorlatend zijn, maar moet tegelijkertijd ook voldoende water kunnen vasthouden. Een soepele, veerkrachtige structuur is daarom heel belangrijk. Dankzij de juiste verhoudingen wit- en zwartveen behouden de biologische potgronden van DCM hun veerkrachtigheid, krimpen ze niet en zorgen ze ervoor dat planten vlot water en meststoffen kunnen opnemen. De hoogwaardige veensoorten zijn afkomstig uit duurzame veenwinning.

Afhankelijk van de toepassing zijn er hernieuwbare grondstoffen toegevoegd aan de betreffende potgrond. De grondstoffen zijn 100% natuurlijk.

Dankzij de toevoeging van DCM organische meststof, die is afgestemd op de voedingsbehoefte van de plant, verbetert de fosforwerking. Dat zorgt voor een stevige wortelontwikkeling en een goede rijke bloei.

Deze voeding zit in minuscule MINIGRAN®-korrels waardoor deze gelijkmatig over de potgrond is verdeeld. Zo bevat elke DCM potgrond voor minstens 150 dagen organische voeding, om een goede startgroei van alle planten te garanderen.

Resultaat: sterke en gezonde planten, met een uitbundige en lange bloei of een rijke oogst in de biotuin.

> Ontdek hier het volledige assortiment van DCM potgronden. Herken de biologische producten aan het bio-label.

Waarom kiezen voor een biologische potgrond?

Dankzij de toevoeging van DCM organische meststof, die is afgestemd op de voedingsbehoefte van de plant, verbetert de fosforwerking, die zorgt voor een stevige wortelontwikkeling en een goede rijke bloei. Deze voeding zit in minuscule MINIGRAN®-korrels waardoor deze gelijkmatig over de potgrond is verdeeld. Zo bevat elke DCM potgrond voor minstens 150 dagen organische voeding voor een goede startgroei van alle planten.

Lava

fijne korreltjes van een vulkanisch gesteente, voor een luchtige structuur en optimale drainage

Kokosvezels

voor een potgrond met een luchtige structuur waarin het water gelijkmatig wordt verdeeld

Klei

voedingsbuffer, houdt voedingselementen en water vast

Schorsblokjes

voor een extra luchtige potgrond met een optimale drainage

Puimsteen

grove lavafractie voor een luchtige potgrond met een extra waterbuffer voor droge periodes

* bevat enkel grondstoffen toegestaan in Bijlage I van de Verordening (EG) nr. 889/2008 en zijn wijzigingen inzake de biologische productiemethode.

Lees ook: Soorten potgrond: iedere plant zijn eigen behoeften en De bodem verbeteren voor je planten: essentieel of overbodig?

Kort samengevat

Biologisch tuinieren is tuinieren met respect voor de natuur en voor je eigen gezondheid. In de moestuin kan je erop vertrouwen dat je groenten en kruiden 100% natuurlijk zijn, en dat er geen schadelijke stoffen in de buurt van je planten komen.

De nieuwste lijn potgronden van DCM bevat een uitgekiende mix aan hoogkwalitatieve, 100% natuurlijke grondstoffen. DCM Kwekerspotgrond bevat perliet en kokosvezel om de potgrond lang luchtig te houden. Maar er is nog een hele reeks andere potgronden voor de biotuin, met specifieke samenstellingen voor ieder planttype.

Een goede potgrond moet luchtig en goed waterdoorlatend zijn, maar moet tegelijkertijd ook voldoende water kunnen vasthouden. Een soepele, veerkrachtige structuur is daarom heel belangrijk. Dankzij de juiste verhoudingen wit- en zwartveen behouden de biologische potgronden van DCM hun veerkrachtigheid, krimpen ze niet en zorgen ze ervoor dat planten vlot water en meststoffen kunnen opnemen.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster