Aanleg Onderhoud

Soorten potgrond: iedere plant zijn eigen behoeften

Verpotten, zaaien, stekken en vermeerderen van je lievelingsplanten is geen kunst. Met de juiste middelen en grondstoffen is succes verzekerd!

Het assortiment van DCM kwaliteitspotgronden vormt daarbij de ideale partner. Je terras, woonkamer of kas zal in een mum van tijd worden omgetoverd tot een ware expositieruimte. Een goede voorbereiding zorgt voor een geslaagd resultaat waarmee je zonder aarzelen kan pronken.

In welke grond voelt jouw plant zich als een vis in het water? Selecteer de juiste potgrondsoort, op basis van zijn specifieke behoeften.

Potgrond van de beste kwaliteit

Wie planten koopt, een eigen kweek vermeerdert of zaadjes plant, verlangt een goed en voedselrijk substraat voor een gezonde groei en een prachtige bloei. Planten en bloemen in bakken en potten verdienen het beste dat je hen kan geven.

Daarom heeft DCM een reeks potgronden samengesteld die de behoeften van al je planten zo goed mogelijk ondersteunen. De pracht en praal van een schitterend bloemenperk zorgt voor een onovertroffen overtuigingskracht.

Met turf of turfvrij?

Klassieke potgrond bevat turf als hoofdbestanddeel, en dat is niet toevallig. Turf is immers stabiel, onkruidvrij en heeft een goede lucht-waterverhouding. Het voelt luchtig aan, waardoor planten er makkelijk in wortelen, en het houdt water en voedingsstoffen goed vast. Geen beter medium dan turf om je planten in pot te laten groeien! Daarom dient duurzame turf als de basis voor de meeste van onze potgronden met 100% natuurlijke ingrediënten.

Maar het kan ook zonder: in DCM Potgrond Turfvrij vervangen we turf door 100% natuurlijke grondstoffen zoals groencompost, compost van naaldhoutschors, planten- en houtvezels, perliet, … gecombineerd met organische meststoffen.

100% Vegan

Een potgrond zonder turf en met 100% plantaardige en natuurlijke grondstoffen maakt zowel de natuur als je planten blij! In DCM Vegan Potgrond Universeel worden kokos, houtvezel, groencompost en schorscompost gebruikt als vervangers voor de turf. Goed voor een luchtige potgrond die voeding en water op een evenwichtige manier vasthoudt voor je planten. Zo krijgen zij geen last van te weinig of teveel water. Het extra zeewiermeel vult hun dagelijkse voedingsbehoeften aan - precies wat je planten nodig hebben.

Extra voeding voor een goede startgroei

Aan onze potgronden worden organische meststoffen en extra voedingselementen toegevoegd, afgestemd op de dagelijkse voedingsbehoeften van de specifieke plant. De toevoeging van deze waardevolle bestanddelen zorgt voor een goede startgroei.

DCM potgrond: een ruim assortiment

Welke samenstelling past bij de behoeften van jouw planten? DCM heeft voor iedere plantensoort de ideale potgrond.

Professionele potgrond voor universeel gebruik

DCM Kwekerspotgrond is een universele potgrond van professionele kwaliteit, ideaal voor het in- en verpotten van je groenten, éénjarige planten (geraniums, surfinia’s,…) en kamerplanten. DCM Kwekerspotgrond bevat een aangepaste voeding voor een rustige groei gedurende 150 dagen.

Universele kwaliteitspotgrond

DCM Potgrond Huis & Tuin is een uitmuntende kwaliteitspotgrond voor een lang plantenleven, om al je bloembakken en potten op te vullen zowel in huis als in de tuin. De potgrond is organisch bemest voor 100 dagen en bevat lavameel voor een optimale waterhuishouding.

DCM Potgrond Turfvrij

DCM Potgrond Turfvrij, is een potgrond met 100% natuurlijke grondstoffen en, zoals de naam het zegt, zonder turf. De vele kwaliteiten van turf worden in deze potgrond door verschillende andere ingrediënten overgenomen. Turfvrije potgrond gebruik je als universele potgrond, en is goed voor 80% van de planten op je terras, in je kas en in huis. Voor veeleisende eenjarigen die veel water en voedingsstoffen nodig hebben zoals balkongeraniums, voor mediterrane planten als citrussen en zuurminnende planten (hortensia, rododendron, heide), of om te zaaien en te stekken, gebruik je beter aangepaste potgrond.

Potgrond om in te zaaien of te stekken

De extra fijne textuur en het ideale evenwicht tussen lucht en vocht maken van DCM Potgrond Zaaien & Stekken het substraat bij uitstek voor een snelle inworteling en een goede kieming van je zaden en stekken. Het mengsel is kant en klaar voor gebruik.

Potgrond met waterkristallen

Voor wie het aantal gietbeurten wil halveren, heeft DCM een potgrond ontwikkeld waar water-absorberende polymeren aan zijn toegevoegd. De waterkristallen in DCM Potgrond Aquaterra® houden het water langer vast en geven het af wanneer de plant het nodig heeft. Ideaal voor hanging baskets bijvoorbeeld!

> Ontdek meer over potgrond met waterkristallen

Potgrond voor bloeiende planten

DCM Potgrond Geraniums & Bloeiende planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 150 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

Potgrond voor terrasplanten en mediterrane planten

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten behoudt zijn luchtige structuur dankzij de toevoeging van kokosvezel en houtvezel en zorgt zo voor gezonde wortels. De verhouding tussen lucht en vocht zal perfect geregeld worden. Deze potgrond is organisch bemest om je terrasplanten alle nodige voedingsstoffen te geven.

> Ontdek meer over potgrond voor stralende terrasplanten

Potgrond voor kamerplanten

Alle voordelen van de toevoeging van houtvezel zijn eveneens terug te vinden in de DCM Potgrond Kamerplanten. Je groene en bloeiende planten zullen er ongetwijfeld wel bij varen. Extra perliet zorgt voor een egale verdeling van het aanwezige water in de potgrond.

Potgrond voor buxus en bladhoudende heesters

DCM Potgrond Buxus & Bladhoudende heesters is afgestemd op de specifieke behoeften van buxus en andere bladhoudende heesters. Zo zijn kokosvezel, lava en organische meststof toegevoegd aan deze potgrond, voor sterke en gezonde planten.

Potgrond voor zuurminnende planten

Voor een aangepaste zuurtegraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

Potgrond met lava voor cactussen en vetplanten

De extra lava in DCM Potgrond Cactussen & Vetplanten biedt je planten een zeer luchtige structuur en een uitstekende drainage voor gezonde wortels. De toegevoegde zachtwerkende organische meststof zorgt voor een rustige, compacte en evenwichtige groei.

Potgrond voor orchideeën

Een hoog gehalte aan schorsstukjes en een speciale organische bemesting voor orchideeën vormen het ideale substraat voor je orchideeplanten. DCM Potgrond Orchideeën heeft een extra luchtige structuur die ervoor zal zorgen dat wortelrot bij je lievelingsplanten wordt vermeden.

Potgrond voor palmen

Om het gietwater gelijkmatig over de potkluit te verdelen, is lava aan de DCM Potgrond Palmen toegevoegd. Het witveen en de kokosvezels zorgen ervoor dat de potgrond bij droog weer niet krimpt en makkelijk weer te bevochtigen is. De organische bemesting geeft je palmen voedingsstoffen voor een lang en gezond leven.

Potgrond voor zuiderse planten

DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus is de ideale potgrond voor het verpotten van zuiderse planten zoals olijven, citrus en vijgen. Het mengsel bevat sporenelementen, een bron van essentiële vitamines, voor sterke en gezonde planten.

Potgrond voor de moestuinbak

Om een mooie oogst te garanderen, heb je een aangepaste potgrond nodig die speciaal is ontwikkeld voor de moestuin: DCM Potgrond Groenten & Kruiden. Deze potgrond zit boordevol vitamines, mineralen en sporenelementen voor sterke en gezonde planten. Het bodemleven wordt verrijkt door toegevoegde compost, essentieel voor planten in de groei!

Hoe je best een moestuinbak opvult lees je hier.

De meeste potgronden uit het DCM-assortiment zijn biologisch. Waarom dat belangrijk is, lees je in dit artikel.

Kort samengevat

DCM heeft een groot assortiment potgronden, die tegemoet komen aan de behoeften van al je planten. Er is DCM Kwekerspotgrond en DCM Potgrond Huis & Tuin potgrond, voor universeel gebruik, maar er zijn ook specifieke potgronden voor ieder planttype: terrasplanten, kamerplanten, orchideeën, buxus...

Een goed substraat bevat naast kalk een aantal voldoende luchtige grondstoffen zoals turf die zowel lucht als water kunnen vasthouden. Maar het kan ook zonder: in DCM potgrond Turfvrij vervangen we turf door 100% natuurlijke grondstoffen zoals schorscompost en naaldhoutvezel. Bovendien is het belangrijk dat je potgrond toepasbaar is in de biotuin en voedingselementen bevat. Daarom bevatten de potgronden van DCM 100% natuurlijke grondstoffen en organische voeding voor 150 dagen.

DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus is de ideale potgrond voor het verpotten van zuiderse planten zoals olijven, citrus en vijgen. Het mengsel bevat sporenelementen, een bron van essentiële vitamines, voor sterke en gezonde planten.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster