Behandelen

Coloradokever bestrijden met aaltjes

Hoe mooi dat geelzwart gestreepte coloradokevertje er ook uitziet, z’n larven kunnen in een mum van tijd je aardappelplanten kaalvreten. Die 1 tot 2 cm grote, licht- tot donkerrode, dikgezwollen larven (met poten!) graven zich in de herfst in om in de lente te verpoppen, en zich als coloradokever voort te planten. De kever kleeft massaal zijn gele eitjes in groepjes onderaan de aardappelbladeren, waar de jonge larven aan hun vraattocht beginnen.

“Tijdens één groeiseizoen kun je tot 3 cyclussen van coloradokevers krijgen - als je niet snel ingrijpt, is je aardappeloogst verloren.”

Aaltjes tegen coloradokevers: DCM Felti-Guard®

Insectendodende aaltjes of nematoden verrichten bijzonder goed werk bij het opruimen van vreetzuchtige insecten als coloradokevers, maar ook bij trips. Ze treden het lichaam van de kever binnen en infecteren die met bacteriën, die de coloradokever verdoven en doden. De aaltjes voeden zich dan met het dode insect.

Gebruiksaanwijzing

Meng de nematoden van de DCM Felti-Guard® met een liter water, tot het product volledig is opgelost. Gebruik de volledige inhoud van de verpakking, want de nematoden zitten verspreid. Doe de oplossing in een gieter, en vul aan tot 10 liter, liefst op een bewolkte of regenachtige dag, bij een temperatuur boven 13°C. Besproei er de planten en de bodem mee; maak de bodem wel eerst goed vochtig en houd ook de weken daarna vochtig. Goed voor 10 m², ongeveer de grootte van een aardappelbed. Te gebruiken van april tot september.

“Schrik niet, er zitten 5 miljoen aaltjes in één bestelling: zo’n groot leger is echt wel nodig in de strijd tegen de coloradokever.”

Toepassingsperiode DCM Felti-Guard®*

J F M A M J J A S O N D
                       

toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!