Onderhoud

Je border bemesten voor een langere gezonde groei en bloei

Je planten in de border zijn net als ons. Zonder voedsel kunnen ze niet groeien en bloeien en bieden ze minder weerstand tegen ziektes en plagen. Om te voorkomen dat je tuingrond ‘arm’ wordt en dat je planten dus te hongerig worden, is het belangrijk om de voedselreserves regelmatig aan te vullen.

Het bemesten van je siertuin zorgt niet alleen voor meer groei en bloei maar versterkt dus ook je planten tegen ziekten en plagen. Geef je planten daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgd door een tweede onderhoudsbemesting iets later in het seizoen. Zo kan je tot in de herfst van een prachtige siertuin genieten.

DCM Meststof Siertuin is uiterst geschikt als universele bemesting voor de hele siertuin. Dankzij haar doordachte samenstelling bevat deze meststof de nodige voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. Het hoge gehalte aan kalium (potas) zorgt voor stevige planten en intense bloemkleuren terwijl magnesium noodzakelijk is voor een frisgroene bladkleur.

Waarom nu meststoffen van DCM….

In de handel zijn er verschillende soorten meststoffen verkrijgbaar, in diverse vormen. De meststoffen van DCM bieden het grote voordeel dat hun organisch gebonden voedingselementen geleidelijk vrijgesteld worden volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen je planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus. Humus draagt bij tot een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een snelle inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd.

Omdat niet alle planten dezelfde eisen stellen, onder meer wat de zuurtegraad betreft, zijn er voor sommige soorten ook aangepaste meststoffen beschikbaar. Vooral zuurminnende planten zoals rhododendrons, azalea’s, blauwe hortensia en planten als de buxus, en hagen en coniferen hebben veel liever een aangepaste voeding, waardoor ze nog beter tot hun recht komen. Kijk maar eens bij onze producten voor het hele assortiment meststoffen.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster