Onderhoud

Mediterrane planten op het terras? Trendy en heel eenvoudig!

Mediterrane planten blijven vaak lang in een pot staan, een specifieke potgrond en een juiste bemesting zijn dan ook onmisbaar.

Planten zijn als mensen, de één vraagt of krijgt al iets meer dan de andere… Dit is het geval met waardevolle planten zoals olijfboompjes, vijgen, citrus en terraspalmen. Deze klasseplanten geven een apart cachet aan uw terras. Ze weten wat ze willen en laten het zich welgevallen.

De beste veensoorten, kokosvezel en klei zijn voor hen standaard, en toevoeging van extra puimsteen aan de potgrond doet ze schitteren. Plant ze daarom in DCM Potgrond Olijven, Vijgen & Citrus, een potgrondmengsel dat met de knowhow uit professionele teelten speciaal voor deze groep van planten werd ontwikkeld.

À la carte

Deze groep van planten krijgt voeding ‘à la carte’. De juiste verhouding aan organische voedingselementen en sporenelementen voor de juiste plant. In het DCM-assortiment vloeibare meststoffen op organische basis vindt u de oplossing op maat.

Wist je dat?

 Als u een olijf- of vijgenboom in pot op het terras wilt houden, plaatst u deze tijdens de winter best op een vorstvrije en lichte plaats. U kunt olijf- en vijgenbomen die te groot geworden zijn ook op een beschutte plaats in volle grond planten.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!