Behandelen

Spint bestrijden in je kamerplanten

Gele spikkeltjes of streepjes op je kamerplanten? Of staan ze er dof bij? Grote kans dat dit het werk is van de spintmijt. Die minuscule mijten (tot 0,8 mm groot) vestigen zich aan de onderkant van het blad en zuigen alle plantsappen eruit. Dat remt de groei af, waarna het blad geel wordt en uiteindelijk vroegtijdig afvalt.

Ontdek hoe je de strijd tegen spintmijt wint, en je kamerplanten beschermt. 

Roofmijten tegen spintmijten

Roofmijten zijn echte jagers die al jarenlang met succes worden gebruikt door professionele telers om spintmijten te bestrijden. Ze eten alle stadia van de spintmijten, ook de eitjes, en zijn in staat om hele populaties uit te roeien. 

Roofmijten tegen spintmijt in de kas bevat een leger aan roofmijten (Phytoseiulus persimilis), die je op aangetaste kamerplanten kan loslaten. Binnen de kortste keren ben je van het probleem verlost!

Hoe gebruiken?

Een verpakking is goed voor wel 20m2. Verdeel de roofmijten over de 4 Naturapy® boxen en hang deze boxen direct bij de plaag. Zo kunnen de roofmijten direct aan de slag.

Wanneer toepassen?*

J F M A M J J A S O N D
                       

toepassingsperiode

*De toepassingsperiode en levenscycli zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Jaarlijkse variaties zijn niet uit te sluiten.

Voor meer info over stralende kamerplanten, lees ook: Hoe verpot ik mijn kamerplant?

Spintmijt in de tuin of kas? Lees: Spint bestrijden

Kort samengevat

Spint (spintmijten) zijn minuscule mijten (tot 0,8 mm groot) die zich aan de onderkant van het blad vestigen en alle plantsappen eruit zuigen. Dat remt de groei af, waarna het blad geel wordt en uiteindelijk vroegtijdig afvalt.

De Roofmijten tegen spintmijt in de kas zijn echte jagers die al jarenlang met succes worden gebruikt door professionele telers om spint te bestrijden. Ze eten alle stadia van de spintmijten, ook de eitjes, en zijn in staat om hele populaties uit te roeien.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster