DCM VISCOTEC® BLUE: innovatieve organische gelmestsstof met biostimulant effect

DCM VISCOTEC® BLUE, NPK 9-0-5 is een meststof in fertigeerbare gelformulering, op basis van plantaardige aminozuren. Dankzij het hoge stikstofpercentage (N) 9 % van plantaardige oorsprong, gecombineerd met 5 % kalium (K2O), heeft een toepassing met DCM VISCOTEC® BLUE een snel effect op de groei en kleur van planten.

Door zijn lage zoutindex is DCM VISCOTEC® BLUE zacht voor plantenwortels en kan het zowel continu als voor bijsturingen tijdens de teelt toegepast worden. DCM VISCOTEC® BLUE heeft een hoge zuiverheid, een constante en stabiele samenstelling en vrijwel geen geur. DCM VISCOTEC® BLUE bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en is toegelaten voor gebruik in de biologische landbouw cfr. Verordening (EG) 834/2007 en 889/2008 en wijzigingen.

 

viscotecviscotec

Met biostimulant-effect

DCM VISCOTEC® BLUE heeft een biostimulant effect door de aanwezigheid van plantaardige aminozuren: meer en betere wortelontwikkeling. Een proef met sla toont aan dat het worteloppervlak bij gebruik van DCM VISCOTEC® BLUE bijna verdubbeld is in vergelijking tot het gebruik van minerale meststoffen met een gelijk nutriëntenniveau. Het vergrote worteloppervlak zorgt voor een betere nutriëntopname waardoor de bovengrondse groei gestimuleerd wordt. Dit leidt tot een sterker gewas, beter bestand tegen abiotische stress.

Biostimulant effect = betere wortelontwikkeling

Minerale meststof

DCM VISCOTEC® BLUE

Fertigeerbare gelformulering

Dankzij de gelformulering is DCM VISCOTEC® BLUE sterk geconcentreerd en kan het eenvoudig gedoseerd worden. Het product is goed oplosbaar in water en de verdunde, geroerde oplossing blijft stabiel (geen neerslagvorming). Het product kan gemengd worden met andere producten zoals bv. bitterzout en sporenelementen.

DCM VISCOTEC® BLUE kan eenvoudig met alle types fertigatiesystemen (regenleiding, druppelsystemen) meegegeven worden, zowel voor potteelten, voor teelten op minerale substraten (steenwol, perliet) als voor teelten in volle grond.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster