Wat is PMV®-01?

PMV®-01 is het resultaat van 10 jaar wetenschappelijk onderzoek in onder meer België, Nederland en Spanje. Uit dit onderzoek bleek dat de beste bescherming tegen het sterk infectieuze Pepinomozaïekvirus (PepMV) bereikt werd met een vaccinatiestrategie gebaseerd op een uniek, mild en stabiel Chileens PepMV-isolaat. Dit isolaat koloniseert de planten snel en beschermt ze nadien optimaal tegen PepMV schade. Met deze kennis werd vervolgens PMV®-01 ontwikkeld. Het product zelf heeft een gecertificeerd productieproces met strikte kwaliteitscontroles.

PMV®-01
tomatenteelttomatenteelt

Vaccinatiestrategie

Maar PMV®-01 is meer dan het product alleen, het is een strategie. Het nemen van pre- en postvaccinatie bladstalen maakt deel uit van die vaccinatiestrategie. Pre-vaccinatiestalen worden genomen om de jonge planten op een mogelijke PepMV besmetting voor vaccinatie te controleren, terwijl post-vaccinatie stalen genomen worden om een succesvolle installatie van het vaccin te bevestigen.

PMV®-01 is toegelaten voor gebruik als biologisch bestrijdingsmiddel in de meerderheid van de Europese lidstaten en in een handvol landen buiten de Europese Unie. Dit aantal zal in de nabije toekomst nog toenemen. Momenteel zijn er nog verschillende evaluatieprocedures lopende zowel binnen als buiten Europa.

Sinds het allereerste gebruik werd PMV®-01 over een totale oppervlakte van meer dan 10.000 ha toegepast.

Waar kan PMV®-01 worden gebruikt?

PMV®-01 is heeft momenteel een officiële toelating voor het gebruik als biologisch bestrijdingsmiddel tegen PepMV in 23 verschillende landen.

België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Frankrijk, Spanje, Italïe, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Kroatïe, Polen, Tsjechië, Hongarije, Griekenland, Georgïe, UK, Marokko, Siera Leone, USA (Arizona, Michigan, Minnesota, Nebraska, New York, Ohio, Texas, Utah, Virginia, Canada)

landen

Waarom kiezen tomatentelers voor PMV®-01?

De belangrijkste reden waarom PMV®-01 door tomatentelers gebruikt wordt is dat het zich bewezen heeft als excellente oplossing voor PepMV problemen. Kwaliteits- en opbrengstverliezen te wijten aan PepMV worden vermeden na vaccinatie met PMV®-01. Bovendien wordt de excellente werking van PMV®-01 gegarandeerd door strikte kwaliteitscontroles van het productieproces, terwijl de goede uitvoering van de vaccinatiestrategie verzekerd wordt door een nauwe ondersteuning van onze vaccinatiedeskundigen.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster