Duurzaam vergroenen van de openbare ruimte door innovatieve samenwerking

Tegels eruit, groen erin! Steeds vaker is er de wens om openbare ruimtes te vergroenen, zoals ook in Alkmaar. En deze vergroening moet natuurlijk zo duurzaam mogelijk gebeuren. Daarom hebben Stadswerk072, GP Groot en DCM de handen ineen geslagen. Het resultaat van deze samenwerking? Een hoogwaardige en duurzame bodemverbeteraar gemaakt van lokaal groenafval met de kracht van DCM meststoffen. Deze bodemverbeteraar wordt nu op verschillende plekken in Alkmaar toegepast.

Compost met de mix van DCM

Het groenafval van gemeente Alkmaar krijgt een tweede leven. Dit wordt ingezameld en verwerkt tot een bodemverbeteraar. Door de bodemverbeteraar te mixen met meststoffen van DCM, waaronder DCM ECOR®-FOS, DCM VIVISOL® en DCM ACTIVATOR, krijgen de planten in de openbare ruimtes een flinke boost. De aangebrachte grond zal namelijk zorgen voor een snelle beworteling & weggroei, goede plantweerstand en een goed bodemleven, dus ook minder last van onkruid. En het resultaat hiervan was al binnen een maand zichtbaar!

DCM INSTANT TD®

Normaal gebruikelijk concept

DCM INSTANT TD®

DCM concept met samenwerking GP Groot

Innovatief en duurzaam vergroenen

Door groenafval lokaal te hergebruiken en het te verrijken met meststoffen en bodemverbeteraar van DCM, wordt niet alleen transport geminimaliseerd, maar wordt ook een hoogwaardig product gecreëerd. Een innovatief project met de hoop andere gemeenten te inspireren om op een innovatieve en duurzame manier te kijken naar het vergroenen van de openbare ruimtes. DCM is trots hier een bijdrage aan te leveren.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster