Zo natuurlijk mogelijk telen met de hulp van DCM

Naam: Colour Your Garden - www.bloomboost.nl
Sector: Containerteelt - Glastuinbouw
Locatie: Boskoop

Colour Your Garden is een gevestigde waarde in de kweek van bloeiende vaste planten. Nu slaan eigenaar Sander de Jong en Menno Straver de handen in elkaar en presenteren ze de webshop Bloomboost.nl, waar ze bloemen- en plantenmixen aanbieden die zonder kunstmest of chemische gewasbescherming werden geteeld. De expertise van DCM speelt een belangrijke rol in hun verhaal.

Meer dan 60 jaar geleden stampte Jac de Jong een plantenkwekerij uit de grond in Boskoop in Zuid-Holland. In 2001 nam zijn zoon Sander het roer over en verdiepte zich verder in de kweek van vaste planten en bloemen onder de bedrijfsnaam Colour Your Garden. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot een -letterlijk- bloeiende kwekerij met 5 hectare teeltoppervlakte en 6 vaste medewerkers. “We werken volgens de seizoenen en bieden zowel een voorjaars- zomer- en herfstmix van 120 verschillende soorten visueel aantrekkelijke, winterharde vaste planten aan”, vertelt Sander. “Die verkopen we vooral in groothandels, supermarkten en doe-het-zelfzaken.”

Weelderige tuin

Maar twee jaar geleden rook Sander een nieuwe opportuniteit en bundelde hij de krachten met Menno Straver. Samen zetten ze de webshop Bloomboost.nl op poten. “De consument wil meewerken aan meer biodiversiteit. Weelderige tuinen die vlinders en bijen aantrekken zijn erg populair en daar komen we met Bloomboost.nl aan tegemoet”, weet Menno. “Van relatiegeschenk in de brievenbus tot mix van 20 verschillende bloemensoorten in een grote pot, het kan allemaal.”

 

Geen kunstmest

Omschakelen naar het biologische principe is niet evident, maar Sander en Menno willen voor het Bloomboost-assortiment telen zonder kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. “Natuurlijk geteelde planten passen perfect bij onze visie en slaan aan bij de consument”, weet Sander. “We gebruiken DCM ECOR® 1 en DCM MICRO-MIX YELLOW in onze substraten als alternatief voor kunstmest. Zo geven we ons Bloomboost-gamma een sterke en natuurlijke start.”

Wel vlinder, geen rups

Sander is erg tevreden met de begeleiding die hij en zijn team krijgen van de DCM-experten. “Ze komen regelmatig langs op de kwekerij en samen monitoren we de resultaten. Ik ben heel blij met de prestaties van kunstmestvrij-substraat met de biologische meststoffen van DCM. Ik overweeg het telen zonder kunstmestvrij of chemische gewasbeschermingsmiddelen op termijn ook door te trekken naar al onze vaste planten.”

Dat is vanwege het langere groeiproces zeker niet eenvoudig, maar Colour Your Garden wil het samen met DCM stap voor stap aanpakken. “Mensen willen wel de vlinder in hun tuin, maar natuurlijk liever geen planten waar de rups aan heeft gevreten.”

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster