Onderhoud

Hoe een geel gazon herstellen?

Gras vergeelt door droogte, te natte omstandigheden, mos en vilt of door een gebrek aan kalk. Maar de meest voorkomende oorzaak van geel gras is een gebrek aan voeding. De graswortels verliezen hun groeikracht en kleur, door een tekort aan essentiële voedingsstoffen. Het gazon ligt er over de hele lijn bleek bij, en groeit nauwelijks. Dat wordt vooral na de winter duidelijk.

Hoe krijg je geel gras weer groen?

Gebrek aan voeding is de voornaamste oorzaak van geel gras na de winter, zeker op een arme bodem zoals zandgrond. De graswortels verliezen hun groeikracht en kleur door gebrek aan essentiële voedingsstoffen. Met de juiste voedingsstoffen wordt geel gras snel weer groen. Een geel gazon heeft in het voorjaar dringend nood aan stikstof. DCM Gazonvoeding Herstel herstelt verzwakte en vergeelde gazons snel, en bevat extra magnesium voor een diepgroene kleur.

Tip

Een geel gazon is wat anders dan gele plekken. Die duiden op een ziekte of plaag, zoals emelten, engerlingen, grasschimmels, ….

Voor meer informatie over mogelijke gazonproblemen, lees ook: De meest voorkomende gazonproblemen, én hun oplossing

Regelmatig bemesten voorkomt geel gras

Een gazon dat regelmatig gevoed wordt, ligt er het jaar rond frisgroen bij. Geel gras voorkom je door het correct te voeden, in drie beurten, met een aangepaste gazonmeststof: in de lente, de zomer en bij het begin van de herfst.

Najaarsbemesting helpt geel gras te voorkomen! In DCM Gazonvoeding Najaar zit kalium om het gazon in de winter te versterken, en magnesium en ijzer voor een diepgroene kleur.

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen, onderhouden en herstellen.

Kort samengevat

Gras vergeelt door droogte, te natte omstandigheden, mos en vilt of door een gebrek aan kalk. Maar de meest voorkomende oorzaak van geel gras is een gebrek aan voedingsstoffen.

Geef je gazon in de lente een krachtige gazonmeststof als DCM Meststof Gazonstart. Die herstelt verzwakte en vergeelde gazons snel, en bevat extra magnesium voor een diepgroene kleur.

Door gazon in drie beurten te bemesten, voorkom je dat het zonder voedingsstoffen en mineralen valt. Bemest in de lente, de zomer en voor de winter, telkens met een aangepaste gazonmeststof.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster