
Gazon kalken: waarom, hoe vaak en wanneer?
- J
- F
- M
- A
- M
- J
- J
- A
- S
- O
- N
- D
Robotmaaiers zijn erg populair. En dat is logisch. Ze verlossen je van al je maaiwerk!
Hou er echter wel rekening mee, dat de voedingsstoffen die door het verteerde grasmaaisel worden vrijgegeven, niet volstaan om je gazon in topconditie te houden. Dit tekort aan voeding leidt er dan ook toe dat gazons die met een robotmaaier gemaaid worden vaak verzwakken en vergelen. Door de overtollige maairesten vormt er zich bovendien sneller een verstikkende viltlaag in de grasmat en verzuurt de bodem, wat dan weer mosgroei stimuleert.
Ook bij robot- of mulchmaaien komt het er dus op aan je gazon op de juiste manier te verzorgen en te bemesten.
DCM ontwikkelde – na 3 jaar professioneel onderzoek – een aangepaste meststof voor gazons met robotmaaiers. De volgende eigenschappen maken het tot de perfecte gazonmeststof:
Het gazononderhoud bij robotmaaien blijft al bij al vrij beperkt. Door 2 maal per jaar te bemesten met een aangepaste gazonmeststof hou je je grasmat voldoende gevoed en kan je mos en vilt meestal goed onder controle houden. Bij moeilijkere bodems, zoals bijvoorbeeld kleigronden, doe je er goed aan om toch jaarlijks te verticuteren. Door de bodem op die manier te beluchten, verbeter je de lucht- en waterhuishouding en krijg je op termijn een dichter en steviger grastapijt.
Lees meer over verticuteren wanneer en hoe: Gazon verticuteren: wanneer en hoe?
Het maaisel van robotmaaiers is bij dagelijks maaien zeer fijn en valt gewoon in de grasmat. Idealiter wordt het daar afgebroken door een actief bodemleven of met behulp van de nuttige composteringsbacteriën in de DCM Gazonmeststof Robot.
De fijne grassnippers die op het gazon vallen, verteren tot voedingsstoffen, maar dat is onvoldoende. Bijbemesten is noodzakelijk. Geef twee keer per jaar een bemesting met een aangepaste gazonmeststof voor robotmaaiers, zoals DCM Gazonmeststof Robot.
Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?
Schrijf je nu in