Aanleg

Welke potgrond voor de moestuinbak? Bouw je vierkante meter tuin laag per laag.

Geen grote tuin? Geen nood, want ook als je enkel een terras of balkon ter beschikking hebt kan je het moestuinplezier ervaren. Een moestuinbak is een prima alternatief om je favoriete groenten en kruiden te planten. Kies de ideale potgrond en bouw laag per laag een gezonde groeibodem voor je vierkante meter moestuin.

Volg deze stappen voor een succesvolle oogst in je mini-tuintje!

Zet je moestuinbak op een zonnige plaats

Moestuinbakken zijn verkrijgbaar in allerlei modellen: met of zonder poten en zelfs in trapvorm. De meeste modellen zijn bovendien makkelijk in elkaar te zetten, en als je dat wenst kan je ze in de winter compact opbergen.

Kies het model dat het best bij je past en installeer je moestuintje op een zonnige plek. Dat is waar je plantjes naar verlangen om gezond te groeien.

Kies de beste potgrond als basis

Om een mooie oogst te garanderen, heb je eerst en vooral een aangepaste potgrond nodig die speciaal is ontwikkeld voor de moestuin: DCM Potgrond Groenten & Kruiden.

Deze potgrond zit boordevol vitamines, mineralen en sporenelementen voor sterke en gezonde planten. Het bodemleven wordt verrijkt door toegevoegde compost, essentieel voor planten in de groei!

Bouw je moestuinbak laag per laag

Om nog vele jaren van je mini-moestuin te kunnen genieten, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de opbouw van de moestuinbak.

Werk bij het opvullen in 3 lagen:

Laag 1: DCM Hydrokorrels

Begin met een laag van 4 à 5 cm DCM Hydrokorrels om een goede drainage van overtollig regen- en/of gietwater te garanderen.

Laag 2: Een mengsel met DCM Potgrond Groenten & Kruiden en DCM Vivimus® Groenten & Fruit

Vul de bak voor 4/5 op met een mengsel dat je zelf samenstelt op basis van 50% DCM Potgrond Groenten & Kruiden en 50% DCM Vivimus® Groenten & Fruit.

Laag 3: DCM Potgrond Groenten & Kruiden

Eindig met een laag potgrond om een optimale opkomst van je plantjes te verzekeren. Voorzie een gietrand van enkele centimeters.

Je mini-moestuin is op die manier perfect voorbereid. Tijd om te planten en zaaien!

Mest je moestuintje regelmatig bij

DCM Vivimus® Groenten & Fruit en DCM Potgrond Groenten & Kruiden bevatten een ideale startvoeding voor een goede begingroei van je planten, maar later op het groeiseizoen hebben je groenten en kruiden nood aan extra voeding. Die kan je het beste meegeven met het gietwater. Voorzie daarom wekelijks een biologische bijbemesting met .

De toegevoegde micro-organismen zorgen voor meer bodemleven en een betere opname van voedingselementen. Op die manier wordt een groter worteloppervlak gevormd en ontstaat er een optimale plantengroei.

Heb je al een m² tuin?

Na een teeltjaar is de structuur van de potgrond in de m² moestuin verminderd. Verbeter hem daarom opnieuw in 3 stappen:

  1. Verwijder de bovenste laag potgrond.
  2. Meng DCM Kleigrondverbeteraar Lava door de overblijvende grond om de hem opnieuw luchtiger te maken.
  3. Vul de moestuinbak opnieuw aan met DCM Potgrond Groenten & Kruiden tot net onder de rand.

Tip

Bedek de potgrond tussen je groenten en kruiden met de decoratieve houtsnippers DCM Castanea CoverChips. Zo houd je je m²-tuin onkruidvrij en blijft de grond langer vochtig.

Kort samengevat

Om een mooie oogst te garanderen heb je een aangepaste potgrond nodig die speciaal is ontwikkeld voor de moestuin: DCM Potgrond Groenten & Kruiden.

Je bouwt een moestuinbak best op in 3 lagen:

  • Laag 1: DCM Hydrokorrels
  • Laag 2: Een mengsel met DCM Potgrond Groenten & Kruiden en DCM Vivimus® Groenten & Fruit
  • Laag 3: DCM Potgrond Groenten & Kruiden

Mest je moestuintje wekelijks bij met de biologische meststof DCM Vloeibare Meststof Groenten & Kruiden.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster