DCM VIVISOL®-AGRI

Hogere opbrengst bij bio-aardappelen met DCM VIVISOL®-AGRI

DCM VIVISOL®-AGRI geeft een uniformer gewas met een hogere en kwalitatief betere opbrengst met een minimale investering. Die meerwaarde is al voor talrijke akkerbouwgewassen bewezen. Uit praktijkproeven bij aardappelen en uien blijkt dat de toevoeging van 30 kg/ha met een microgranulaatstrooier leidt tot opbrengstverhogingen tot 25%.

DCM VIVISOL®-AGRI is een organische bodemverbeteraar voor akkerbouwgewassen. Het creëert diversiteit en activiteit in het bodemleven waardoor bodemprocessen optimaal verlopen, wat zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van wortels en planten.

Het bodemleven, gestimuleerd door DCM VIVISOL®-AGRI, zet organische stof om tot voeding voor de plant. Hierbij worden humine- en fulvinezuren gevormd wat de wortelstimulans en de voedingsopname ten goede komt. De toegevoegde bacteriën (Bacillus sp.) koloniseren de rhizosfeer en maken de aanwezige bodemfosfor vrij en opneembaar voor de plantenwortels.

Mag ook in de biologische landbouw toegepast worden.

Proef: DCM VIVISOL®-AGRI toegepast in de teelt van bio-aardappelen

In de teelt van bio-aardappelen leverde de toevoeging van 30 tot 45 kg/ha DCM VIVISOL®-AGRI een meeropbrengst van 11% of 2,9 ton/ha op en een betere sortering.

Gewas: bio-aardappelen (ras Ditta)
Product: DCM VIVISOL®-AGRI
Dosis: 30 tot 45 kg/ha
Toepassing: tijdens het poten met de granulaatstrooier in de rij toegepast
Locatie: biologisch akkerbouwbedrijf Monsma, Zeewolde (Nederland), 275 ha (aardappelen, rode bieten, uien, wortelen, tarwe)

Resultaat mét DCM VIVISOL®-AGRI:

  • forse meeropbrengst van 2,9 ton (+ 11%)
  • betere sortering
opbrengst DCM VIVISOL®-AGRI

Een tevreden klant

Biologische akkerbouwer Monsa: ‘We zijn altijd op zoek naar middelen om het bodemleven te stimuleren en de plant weerbaarder te maken. Een gezonde bodem en gezonde planten leveren immers meer opbrengst op. Na proefresultaten met DCM VIVISOL®-AGRI gaan we in ieder geval de komende jaren door met DCM VIVISOL®-AGRI. De toepassing is gemakkelijk, met de granulaatstrooier, en geeft een behoorlijke meeropbrengst’.

DCM VIVISOL® AGRI

Besluit

De toevoeging van DCM VIVISOL®-AGRI aan de bodem resulteerde in

  • hogere opbrengst
  • vollere planten
  • langere wortels
Ontdek hier DCM VIVISOL® AGRI

Lees hier meer over de voordelen van DCM VIVISOL® AGRI voor de bodem.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster