DCM VIVISOL®-AGRI

Hogere opbrengst bij fritesaardappelen met DCM VIVISOL®-AGRI

DCM VIVISOL®-AGRI geeft een uniformer gewas met een hogere en kwalitatief betere opbrengst met een minimale investering. Die meerwaarde is al voor talrijke akkerbouwgewassen bewezen. Uit praktijkproeven bij aardappelen en uien blijkt dat de toevoeging van 30 kg/ha DCM VIVISOL®-AGRI met een microgranulaatstrooier leidt tot opbrengstverhogingen tot 25%.

DCM VIVISOL®-AGRI is een organische bodemverbeteraar voor akkerbouwgewassen. Het creëert diversiteit en activiteit in het bodemleven waardoor bodemprocessen optimaal verlopen. DCM VIVISOL®-AGRI zorgt voor een optimale gezondheidstoestand van wortels en planten.

Het bodemleven, gestimuleerd door DCM VIVISOL®-AGRI, zet organische stof om tot voeding voor de plant. Hierbij worden humine- en fulvinezuren gevormd wat de wortelstimulans en de voedingsopname ten goede komt. De toegevoegde bacteriën (Bacillus sp.) koloniseren de rhizosfeer en maken de aanwezige bodemfosfor vrij en opneembaar voor de plantenwortels.

DCM VIVISOL®-AGRI mag ook in de biologische landbouw toegepast worden.

Proef: DCM VIVISOL®-AGRI toegepast in de teelt van fritesaardappelen

In de teelt van fritesaardappelen leverde de toevoeging van 30 kg/ha DCM VIVISOL®-AGRI een meeropbrengst van 12% of 5,5 ton/ha op en een betere sortering.

Gewas: fritesaardappelen (ras Innovator)
Product: DCM VIVISOL®-AGRI
Dosis: 30 kg/ha
Toepassing: tijdens het poten met de granulaatstrooier in de rij
Periode: 2 opeenvolgende jaren
Locatie: akkerbouwbedrijf Kees Vrolijk, Fijnaart (Nederland), 100 ha aardappelen en 35 ha knolselderij, www.vrolijklandbouw.nl.

Resultaat mét DCM VIVISOL®-AGRI:

  • forse meeropbrengst van 5,5 ton (+ 12%)
  • betere sortering
opbrengst DCM VIVISOL®-AGRI

Een tevreden klant

Akkerbouwer Kees Vrolijk: ‘Al tijdens het groeiseizoen was het loof op de twee percelen met DCM VIVISOL®-AGRI vitaler en gezonder. Het uiteindelijke resultaat was een duidelijke meeropbrengst.’ Kees Vrolijk gaat door met DCM VIVISOL®-AGRI: ‘De toepassing is gemakkelijk met de granulaatstrooier en het geeft een behoorlijke meeropbrengst’.’

DCM VIVISOL® AGRI

Besluit

De toevoeging van DCM VIVISOL®-AGRI aan de bodem resulteerde in

  • hogere opbrengst
  • vollere planten
  • langere wortels
Ontdek hier DCM VIVISOL® AGRI

Lees hier meer over de voordelen van DCM VIVISOL® AGRI voor de bodem.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster