StukArt tuinen verbetert de bodemstructuur met DCM VIVIMUS® en DCM ACTIVATOR®

Naam: StukArt Tuinen - www.stukart.nl
Sector: Hovenier
Locatie: Nieuw-Vennep

StukArt Tuinen is een hovenierbedrijf gevestigd in Nieuw Vennep. Het is een familiebedrijf, opgericht in 1979 en er werken zo’n 35-40 mensen. Het bedrijf is gespecialiseerd in verschillende disciplines binnen het vakgebied. Van ontwerp en advies tot en met de verschillende uitvoeringsdisciplines zoals: aanleg, beregening, groene speeltuinen, onderhoud, boomverzorging, daktuinen, binnen beplanting, zwembaden en (zwem)vijvers. Met recht een allround hoveniersbedrijf dat van alle markten thuis is.

Tuinadviseur en bomendeskundige Jean-Paul van der Hulst vertelt: ‘Wat bij de aanplant voor zowel ons als de klant belangrijk is, is om uitval van planten en bomen te voorkomen. Preventief zorgen voor het goed en vitaal aanslaan van de beplanting zonder gebreken en ziektes is voor ons prettig, want het scheelt veel tijd, werk en geld. Maar voor de klant is dit natuurlijk net zo belangrijk. Het voorkomt teleurstelling en frustratie. Naast dat het plantgoed van optimale kwaliteit moet zijn, is er vaak veel te verbeteren aan de bodem. Hierbij wordt eerst gekeken naar de samenstelling van de aanwezige bodem: structuur, zuurstof, organische stof gehalte, pH, voedingssituatie (NPK) en bodemleven.

Verbetering van de bodemstructuur met DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL

Om de structuur van de bodem te verbeteren gebruikt StukArt Tuinen zwarte grond. Wat deze grond bijzonder maakt is dat deze door een gespecialiseerd bedrijf wordt doorgemengd met bodemverbeteraarDCM VIVIMUS® UNIVERSEEL. Dit zorgt niet alleen voor een constante betrouwbare basis, maar scheelt ook tijd. Zo is het doorfrezen van de DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL op locatie niet meer nodig. De aangebrachte grond zorgt ook voor een activatie van het bodemleven vanwege de grondstoffen uit de DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL. De structuur van de bodem, bestaande uit water en lucht, wordt hierdoor veel beter. Hoeveel grond er wordt aangebracht hangt af van de bodem die aanwezig is. Een zandgrond wordt natuurlijk anders behandeld dan een bodem bestaande uit zware klei. Jean-Paul: ‘dat is dan weer een stukje maatwerk’.

Bemesten met DCM ACTIVATOR® voor een actieve groei

De planten goed laten aanslaan is essentieel. Hoe beter de wortels kunnen doorgroeien, hoe meer en verder weg ze voeding en vocht op kunnen nemen. Als in het voorjaar een gazon of een border wordt aangelegd en het wordt in mei en juni zeer droog kan de aanplant alsnog wegvallen. Om de groei van de wortels te stimuleren gebruikt StukArt Tuinen bij de aanleg de meststof DCM ACTIVATOR. Dit is een 100% organische meststof die jaarrond bij de aanplant kan worden toegepast en door het bodemleven wordt omgezet tot plantopneembare voeding.

In de wintermaanden is er geen omzetting van de meststof, omdat het te koud is voor het bodemleven. In het voorjaar, als de plantenwortels actief worden, wordt het bodemleven ook actief en zo komen de meststoffen altijd op tijd beschikbaar voor de plant. StukArt Tuinen gaat dus preventief en structureel te werk om uitval en kosten te besparen. De kans dat de planten nu nog wegvallen is aanmerkelijk kleiner. ‘Desondanks blijf je ook afhankelijk van de klant die vaak verantwoordelijk is voor het reguleren van de beregening’, aldus Jean-Paul.

Nog altijd tevreden klant

‘Het belangrijkste is voor ons het biologische aspect, het versterken van het bodemleven en daardoor preventief weerstand geven aan de plant. Wat we ook belangrijk vinden, is een snelle aanslag en een goede weggroei waardoor het plantvak snel dichtgroeit en er minder onkruiddruk is. Daar komt bij dat de producten van DCM makkelijk zijn te strooien en een ideale verdeling hebben.’

 

Lees hier meer over de voordelen van een goede bodemstructuur.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster