Aanleg Onderhoud

Potgrond of bodemverbeteraar: het verschil uitgelegd

Kan je een bodemverbeteraar gebruiken voor planten in een bak of pot? En kan je potgrond gebruiken voor planten in volle grond? Daar ontstaat soms weleens verwarring over, en we begrijpen waarom. Beide samenstellingen hebben immers bodemverbeterende eigenschappen om planten gezond te doen groeien. Maar toch is het antwoord nee, je kan ze niet door elkaar gebruiken. We leggen in dit artikel uit waarom.

Het verschil tussen potgrond en bodemverbeteraar

Een bodemverbeteraar dient om de bodem van je tuin te verbeteren. Om planten in te potten gebruik je potgrond. Dat is heel belangrijk voor de gezondheid van je potplanten, want er is een groot verschil tussen potgrond en bodemverbeteraar.

Potgrond heeft een heel andere samenstelling. Het luchtige veen maakt dat de planten in een pot, waar ze doorgaans maar een beperkte ruimte hebben, toch goed kunnen groeien en bloeien. In potgrond kunnen ze makkelijk water opnemen en vloeit het teveel aan water ook weer vlot weg.

Een bodemverbeteraar daarentegen gebruik je nooit puur, maar als extraatje in de bestaande tuinaarde, om de structuur te verbeteren. Een bodemverbeteraar ziet er dan misschien uit als potgrond, maar heeft toch een heel andere samenstelling.

De belangrijkste ingrediënten van potgrond
DCM Potgrond Huis & Tuin
De belangrijkste ingrediënten van de bodemverbeteraar
DCM Vivimus® Universeel
  • Zwartveen
  • Witveen
  • Lava
  • Plantenvoeding
  • Tuinturf
  • Gecomposteerde naaldhoutschors
  • Druivenpittenkoek
  • Gedroogde kippenmest
  • Gedroogde koemest
  • Organische stof met bacteriën

Het assortiment potgronden van DCM

De potgronden van DCM zijn van de allerbeste kwaliteit. Ze bevatten naast kalk ook de beste tuinturf en turfstrooisels. Zwart- en witveen zorgen voor een ideale combinatie tussen vochthoudende kwaliteiten en luchtigheid. Bovendien bevatten ze voeding voor 150 dagen, om een goede startgroei te garanderen.

In het assortiment potgronden van DCM vind je specifieke samenstellingen voor iedere plantensoort. Zo krijgt iedere plant precies wat hij nodig heeft.

> Lees meer over de verschillende soorten potgronden van DCM

Kort samengevat

Een bodemverbeteraar dient om de bodem van je tuin te verbeteren. Je gebruikt het nooit puur, maar als extraatje in de bestaande tuinaarde, om de structuur te verbeteren. Om planten in te potten gebruik je potgrond, met luchtig veen om planten goed te laten groeien en bloeien in een beperkte ruimte.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster