Gebr. Vletter & Den Haan kweekt kwaliteitsvolle lelies met toevoeging van DCM MIX 2

Naam:  Gebr. Vletter & Den Haan - www.vletterdenhaan.nl
Teelt: lelies (veredeling)
Plaats: Rijnsburg

Vletter & Den Haan is een zeer toonaangevend bedrijf als het gaat om lelies. De oorsprong hiervan bevindt zich in de jaren zestig toen men begon met het importeren van lelies. Enige tijd later begon Vletter & Den Haan met selectie, veredeling en vermeerdering van lelies. Dit is uitgebreid met de vermeerdering en verkoop van leliebollen.

Op het gebied van de lelieveredeling staat absolute kwaliteit bij Vletter & Den Haan voorop. Het hele proces van veredeling, afbroei, groei en bloei wordt uitgebreid getest in het eigen laboratorium, in de eigen kassen en op externe locaties. Voor een optimale kwaliteit in de showkassen maakt Vletter & Den Haan al jaren gebruik van DCM organische meststoffen. Door de langzame vrijgave van de elementen in de juiste verhouding kunnen we een kwalitatief prima gewas kweken, volgens Nico Vletter.

Organische voeding op maat van de plantenbehoeften

In de vollegrond worden op basis van grondmonsters de benodigde meststoffen bepaald. De meststoffen welke vaak worden toegepast zijn: DCM MIX 2, DCM VIVISOL®, DCM VIVIFOS® en DCM MICRO-MIX YELLOW. Ook tijdens de broei op kisten wordt gebruik gemaakt van DCM organische meststoffen. Zo wordt er DCM MIX 2 als basis door de potgrond gemengd en is dit jaar voor het eerst DCM MICRO-MIX YELLOW na het planten over de kisten gestrooid. ‘Tijdens de Dutch Lily days stonden de lelies er prachtig op, de kleur was uitstekend, volgens Nico Vletter’.

Het bodemleven wordt extra gestimuleerd door gebruik van DCM VIVISOL® MINIGRAN®. DCM VIVISOL® MINIGRAN® creëert de diversiteit en de activiteit van het bodemleven waardoor bodemprocessen optimaal verlopen. Onderlinge concurrentie tussen de verschillende organismen zorgt ervoor dat schadelijke organismen afgeremd worden en ziekten zo minder vat krijgen.

Het bodemleven, gestimuleerd door DCM VIVISOL® MINIGRAN®, zet organische stof om tot voeding voor de plant. Hierbij worden humine- en fulvinezuren gevormd wat wortelstimulans en voedingsopname ten goede komt! De toegevoegde bacteriën (Bacillus sp. o.a. Bacillus amyloliquefaciens) koloniseren de rhizosfeer en maken de aanwezige voeding vrij en opneembaar voor de plantenwortels.

Weerbare en gezonde planten

Het resultaat is een goede uitloop van de wortels en een gezonde plant. En een gezonde plant is minder gevoelig voor schadelijke ziekten. Kortom, voor een gezond bodemleven en een weerbare plant: gebruik DCM VIVISOL® MINIGRAN®!

DCM MIX 2 is dé sierteeltmeststof van DCM met een samenstelling NPK: 7-6-12 + 4 MgO. MINIGRAN® is de unieke microgranulaat van DCM en is het perfecte middel voor een efficiënte bemesting.

DCM MICRO-MIX YELLOW is een goed strooibare mix van sporenelementen: boor B, koper Cu, ijzer Fe, mangaan Mn, molybdeen Mo en zink Zn. Voorkomt en verhelpt gebreksverschijnselen (groei-bijsturing) in volle grond en potgrondteelten.

boog

Nieuwsbrief voor de professional

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol nieuwigheden en branchegerichte informatie?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster