Onderhoud

De beste meststof om je gazon te bemesten

Ben je op zoek naar de beste professionele meststof-formule voor een diepgroen gazon? Een bemesting met DCM Meststof Vital-Green Gazon geeft een verbluffend resultaat. Deze evenwichtige gazonmeststof bevat een unieke combinatie van bestanddelen die zorgt voor een directe en langdurige werking. Samen met ijzer en het extra magnesium zorgt DCM Meststof Vital-Green Gazon voor een directe en intense groenkleuring die het gazon een diepgroene kleur bezorgt gedurende 100 dagen.

Dat een bemesting met DCM Meststof Vital-Green Gazon een prachtig resultaat oplevert, is al veelvuldig getest en bewezen. De professionele formule wordt namelijk ook gebruikt door greenkeepers op golfterreinen en terreinverzorgers van voetbalvelden, maar ook hoveniers zijn enorm tevreden over het prachtige resultaat. Bovendien is 1 zak goed voor 500 m², ideaal dus voor grote gazons!

Door de unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY bevat elk korreltje van de organisch-minerale meststof exact dezelfde samenstelling. Deze kleine en stof-arme korreltjes zijn gemakkelijk gelijkmatig te verspreiden en vallen diep in de grasmat voor een egale groei en een perfect resultaat.

Waarom organische meststoffen gebruiken?

Organische meststoffen kun je vergelijken met een meergranenbrood: bomvol natuurlijke voedingsstoffen, maar dan voor je planten. Anders dan chemische meststoffen bestaan organische meststoffen niet uit snel oplosbare zouten, maar uit een mengeling van meer natuurlijke bestanddelen, tot zelfs nuttige resten uit de voedingsindustrie toe, zoals cacaodoppen en druivenpitten. Elke grondstof geeft op haar tempo voeding vrij, zodat planten er minstens drie maanden lang energie uit kunnen putten. Net zoals bij een lekker brood bepaalt ook de keuze van de grondstoffen, in de juiste verhouding, de kwaliteit van de meststoffen.

Hoe meer grondstoffen, hoe gevarieerder en hoe beter voor je planten. En wat na 100 dagen overblijft, is kostbare humus voor de bodem van je tuin. Die wordt er extra kruimelig door, wat je planten en het bodemleven alleen maar ten goede komt.

Wist je dat je met organische meststoffen je planten niet kan verbranden? Dit is met kunstmest wel het geval. Ook spoel je met organische meststoffen de voedingselementen niet weg  uit het grondwater.

DOSIS: 0,3 - 0,5 kg/10 m²

 

Tip

DCM Meststof Vital-Green Gazon is ook ideaal voor in de zomer. Het gehalte aan kalium zorgt voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen betreding en droogte. Een toepassing na een droogteperiode zal het gazon ook snel opnieuw dicht laten groeien.

Vind nog meer advies voor jouw gazon in dit artikel: Gazon aanleggen, onderhouden en herstellen.

Kort samengevat

DCM Meststof Vital-Green Gazon is een evenwichtige gazonmeststof met een unieke combinatie van bestanddelen, die zorgen voor een directe en langdurige werking.

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster