Aanleg

Siergrassen planten

Siergrassen doen het de laatste jaren erg goed. Ze duiken op in de meest uiteenlopende tuinontwerpen, van klassiek tot exotisch. Met siergrassen kan u alle kanten op. Het aanbod is enorm. Voor elk type tuin bestaat er wel een gepaste variëteit. Waar dient u op te letten wanneer u siergrassen gaat planten?

Siergrassen zijn er in allerlei vormen, kleuren en hoogtes. Het zijn gemakkelijke planten die vrijwel nooit last hebben van ziektes en plagen. Bovendien kunnen ze vele functies vervullen. In combinatie met bloem- en bladplanten zijn ze vaak een welkome afwisseling. Sommige soorten kunnen zelfs als haag of windkering dienst doen. De lagere soorten zijn dan weer perfect als bodembedekker. Zowel in de zomer als in de winter kan u met siergrassen bijzondere accenten creëren in uw tuin.

Siergrassen vragen een vochtige, voedingsrijke grond die goed draineert. Daarom is het belangrijk dat er vooral voldoende humus aanwezig is in de grond. Door bij het aanplanten DCM Vivimus® Universeel in het plantgat te mengen, creëert u de ideale bodemcondities voor uw bamboes en decoratieve grassen. Deze veredelde humusbron op basis van natuurlijke grondstoffen zorgt ervoor dat uw siergrassen snel aanslaan en optimaal kunnen groeien.

Meer info vindt u op deze website:

Anderen lazen ook deze tuintips

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

boog

DCM Nieuwsbrief

Ontvang je graag onze nieuwsbrief vol weetjes en tips over gazon, siertuin, moestuin of terras- en kamerplanten?

Copyright © 2024 - Member of Group de Ceuster