Aanleg

De hibiscus in de tuin aanplanten.

De hibiscus heeft prachtige opvallende bloemen. Hij vereist wel een goede aanplant in de volle grond. Maar eenmaal goed aangeplant geeft hij jou, met een beetje verzorging, een hoop moois terug. Dan is het echt een pronkstuk voor je tuin.

Aanplanten in de volle grond doe je met DCM Vivimus® Universeel. Deze unieke bodemverbeteraar zorgt voor een gegarandeerde succesvolle aanplanting. Waarom zou je zeggen? Tuinaarde is niet voldoende. De hibiscus heeft namelijk heel veel organische stof en  microbiële activiteit nodig die de wortels als het ware prikkelen om in te wortelen. En een snelle inworteling en weggroei is ontzettend belangrijk. Zo kan hij snel alle aanwezige voeding en water opnemen om te gebruiken.  

Met DCM Vivimus® Universeel ben je daar zeker wel van verzekerd. Het is de beste bodemverbeterende grond voor de aanplanting en wordt al vele jaren succesvol gebruikt door gemeentes en hoveniers. Het bevat een zeer hoog gehalte aan organische stof (meer dan 50%). Bovendien zorgt het voor de ideale lucht-waterverhouding waardoor de wortels in de nieuwe bodem sterk en gezond blijven.  De grond houdt het water beter vast en de voedingselementen spoelen minder snel uit. Zeker voor jonge wortels is dat belangrijk. Ze moeten voortdurend voldoende vocht en voeding ter beschikking hebben om uit te groeien tot gezonde, sterke wortels. Sterkere takken, meer bladeren en prachtige bloemen  zijn hiervan het resultaat bovengronds.

Voeding geven

Bij het aanplanten kan je de plant direct de juiste voeding meegeven. DCM Meststof Siertuin is een zachtwerkende organische meststof die de plant continue van de juiste hoeveelheid voeding voorziet, ruim 100 dagen lang. En dit is zeker nodig, want de hibiscus onttrekt veel voeding om te groeien en te bloeien. Deze moet aangevuld worden.

Wist je dat…

  • De tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) de nationale plant van Zuid-Korea is.
  • De Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis) de nationale plant van Maleisië is.
  • De ma‘o hau hele (Hibiscus brackenridgei) de officiële bloem van Hawaï is.

Vind een verkooppunt bij u in de buurt

DCM Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!